Politika

Valdis Zatlers: vēlētājs neko nesapratīs

© AFP 2023 / ILMARS ZNOTINSЭкс-президент Латвии Валдис Затлерс
Экс-президент Латвии Валдис Затлерс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers necer uz pārmaiņām pēc nākamajām pašvaldību vēlēšanām: pašvaldības izmanto administratīvos resursus un vietējos medijus, lai paliktu pie varas.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Nevar mainīt varu pašvaldībā, ja tā izmanto administratīvos resursus komunikācijai ar sabiedrību, sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers intervijā Latvijas Radio.

"Pašvaldībām pieder vara, uzņēmumi un vietējie mediji, tās kļuvušas par "maziem oligarhiņiem"," — viņš teica.

Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Ušakovs atbildējis ar karikatūru uz mēra amata kandidātu plāniem gāzt viņu no amata

Viņaprāt, situācija atgādina padomju okupācijas laikus, kad prese bija komunistiskās partijas varas orgāns. "Kā jūs gribat, lai mainās vara? Nemainīsies," — uzskata Zatlers.

Mainīt varu pašvaldībā nav viegli, uzskata viņš. Jāpiedāvā vēlētājiem mērķi, kas viņus ieinteresēs. Taču, ja vēlētāji samierinājās ar nesaimnieciskumu, korupciju, jo viņiem ir bezmaksas braukšana sabiedriskajā transportā, nevar cerēt uz pārmaiņām.

Viņaprāt, starp pašvaldībām un PR kompānijām ir noslēgti līgumi, un priekšvēlēšanu kampaņās tiek ieguldītā milzīga nauda. Formāli viss skaisti un likumīgi. Taču kampaņa ir tik smalki nomaskēta, ka vēlētājs neko nesapratīs, skaidroja Zatlers.

Ziņu lente
0