Krievijā liegts ievest 53 tūkstošus rožu no Latvijas

© Sputnik / Sergey MelkonovОгромный выбор роз на цветочной базе "King's flowers" на ул. Краста
Огромный выбор роз на цветочной базе King's flowers на ул. Краста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Automašīnu kontroles punktā Burački Pleskavas apgabalā liegts ievest lielu rožu partiju no Latvijas, ņemot vērā to faktiskā daudzuma pārsniegšanu salīdzinājumā ar fitosanitārajā sertifikātā norādītajiem datiem.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. KF Pleskavas apgabalā liegt ievest valstī 53 tūkstošus Ekvadorā audzētu rožu, ko mēģināja ievest no Latvijas, informē Krievijas Federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" Pleskavas un Tveras apgabalu pārvaldes preses dienests.

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārza acālija - Sputnik Latvija
Botāniskajā dārzā zied lielākā acāliju kolekcija

"Pleskavas un Tveras apgabalu Rosseļhoznadzor pārvaldes Karantīnas fitosanitārās kontroles nodaļas speciālisti kontrolpunktā Burački (Pleskavas apgabals) nav atļāvuši ievest no Latvijas svaigi griezto rožu partiju no Ekvadoras, kuru kopskaits pārsniedz 53 tūkstošus," — teikts ziņojumā.

Aizlieguma iemesls – preču faktiskā daudzuma pārsniegšana par 10% vai vairāk no fitosanitārā sertifikātā norādītā daudzuma, atzīme resors.

Noraidītā partija tika atgriezta Latvijas teritorijā, piebilda Patērētāju tiesību aizsardzības un cilvēka labklājības uzraudzības federālais dienestā ("Rospotrebnadzor").

Ziņu lente
0