Kad tiks uzcelta estakāde pāri Sarkandaugavai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2021. gadā no Viestura prospekta līdz Tvaika ielai Rīgā pacelsies estakāde, kas dos iespēju Vecmīlgrāvja, Vecāķu un Jaunciema iedzīvotājiem nestāvēt sastrēgumos pie dzelzceļa pārbrauktuves.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Estakāde pāri dzelzceļa pārbrauktuvei Tilta ielā Sarkandaugavā dos iespēju Vecmīlgrāvja, Vecāķu un Jaunciema iedzīvotājiem bez sastrēgumiem nokļūt pilsētas centra, vēsta Rīgas domes vietne.

Kristāliskā fundamenta karte dažādos Rīgas rajonos - Sputnik Latvija
Ģeoekoloģija: bīstamākās vietas mājvietai Rīgā
Jau ilgus gadus pie dzelzceļa pārbrauktuves Tilta ielā Sarkandaugavā sastrēgumstundās sapulcējas milzums automašīnu. Jaunais pārvads ļaus atrisināt šo problēmu: vieglās un kravas automašīnas, tāpat kā velosipēdi vairs nebūs atkarīgi no kravas vilcienu aizpildītā grafika. Pāri dzelzceļa sliedēm brauks tikai sabiedriskais transports, kas pietur Sarkandaugavā.

Nobrauktuve uz jauno pārvadu sāksies pie daudzstāvu mājas Viestura prospektā 97, vedīs pāri sliežu ceļiem garām ēkai Tvaika ielā 54, k-3, un izies uz Tvaika ielu, kuru ar laiku ir plānots paplašināt līdz četrām joslām posmā līdz Tilta ielai. Nākotnē paredzēts, atbilstoši satiksmes plūsmu izmaiņām, pārbūvēt Tvaika ielas un Tilta ielas krustojumu, kur šobrīd atrodas tilts pār Sarkandaugavu.

Uz pašas estakādes un, ja nepieciešams, arī dzīvojamo māju rajonā tiks uzstādītas skaņu izolējošas sienas. Uzbrauktuve no Viestura prospekta puses tiks izbūvēta cilpas veidā. Tiks paredzēta satiksme pa četrām joslām — divas joslas katrā virzienā.

Вецаки: станция и пляж - Sputnik Latvija
Vecākā Rīgas pludmale atklāj sezonu
Velosipēdu un gājēju ceļš sāksies Mangaļu rajonā — pie tuneļa Ostas prospektā, būs attālināts no braucamās daļas un tiks savienots ar esošo ietvi tikai Viestura prospektā. Estakādes rajonā ceļam paredzēts savienojums ar Tvaika ielu, taču sliedes tas šķērsos nevis pa augšu, bet gan pa īpaši izbūvētu tuneli.

Būvdarbi ritēs divos posmos: sākumā tiks izbūvēta estakāde, pēc tam līdz četrām joslām tiks paplašināta Tvaika iela. Sagatavošanas darbi tiks uzsākti jau 2017. gada pavasarī, un pirmais celtniecības posms noslēgsies 2018. gadā, taču pilnībā pārvads būs gatavs līdz 2021. gadam.

Ziņu lente
0