Bailes un naids Ādažos: eksperta viedoklis par NATO militārajām mācībām

© Sputnik / Oksana Dzadan / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии
Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzturēt nepieciešamo baiļu un naida līmeni pret Krieviju – šāds ir NATO mācību Latvijā mērķis, uzskata militārais analītiķis Boris Podoprigora.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Vakar Latvijā sākušās NATO mācības Summer Shield ir pret Krieviju vērstā propagandas kara elements, paziņoja Sputnik radio ēterā militārais eksperts Boris Podoprigora.

Ādažu poligonā startē starptautiskās militārās mācības Summer Shield, manevros piedalās vairāk nekā 1,2 tūkstoši dienējošo no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Bulgārijas, Rumānijas, Slovākijas, Vācijas un Zviedrijas. Mācības turpināsies līdz 30.aprīlim.

Manevru mērķis ir kūdīt bailes un naidu pret Krieviju, norāda Podoprigora.

"Lūk piemērs. Man ir nācies piedalīties pārrunās par partneru tūrismu ar latviešu uzņēmēju. Pārrunas ritēja normāli, un pēkšņi mūsu latviešu viesis saka, ka viņam ir laiks atgriezties, ka viņu "gaida zemnīcas". Es ļoti izbrīnījos, ko tas varētu nozīmēt? Un viņš saka: "Kamēr jūsu 76. aviācijas desants Pleskavā gatavojas lēcienam, es sava atvaļinājuma un brīvdienu laikā roku zemnīcas meža brāļiem. " Jūs varat iedomāties šī idiotisma pakāpi? Cilvēki tic baiļu nostāstiem. Un tieši lai šo ticību uzturētu, tiek organizētas šīs mācības, " teica eksperts.

Turklāt pēc viņa teiktā, mācības kalpo par "audzinošās ietekmes" elementu ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Генсек НАТО Й.Столтенберг - Sputnik Latvija
Netieši un neskaidri: NATO vadītājs novērtēja Krievijas draudus

"Tādā ziņā, lai lieku reizi nolikt viņam uz galda papīrīti, ziņojumu, it kā Baltijas valstis joprojām dreb, skatoties uz Krievijas pusi. Tas šajā gadījumā ir sava veida audzinošās ietekmes elements nesen kļuvušajam par ASV prezidentu Donaldam Trampam. Bet tas ir otršķirīgi. Galvenais ir uzturēt naida līmeni pret Krieviju. Un ticiet man, tas darbojas, " — atzīmē Podoprigora.

Summer Shield mācības Latvijā notiek kopš 2004. gada. un kopš 2014. gada viņas ir iekļautas NATO mācību sarakstā un ir atvērtas visām alianses dalībvalstīm.

Ziņu lente
0