Latvijā reģistrēts jauns gaisa temperatūras rekords

© CC BY-ND 2.0 / Tim Samoff / HeatSaule debesīs. Foto no arhīva
Saule debesīs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aprīļa pirmās dienas laiks patīkami pārsteidzis iedzīvotājus ar teju vasaras siltumu.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Kā izriet no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijas, vakar gaisa temperatūra Daugavpils meteoroloģiskajā stacijā pacēlās līdz 19,3 grādiem — tas ir augstākais rādītājs meteoroloģisko novērojumu vēsturē Latvijā.

Pēc sinoptiķu datiem, iepriekšējais rekords — 18,5 grādi virs nulles — reģistrēts pirms 104 gadiem.

Rīgas centrā gaiss svētdien sasilis līdz 18 grādiem virs nulles. Valsts teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra sasniegusi no +15 līdz +19 grādiem, piekrastē bija nedaudz vēsāks — termometra stabiņš nav uzkāpis augstāk par 10 grādu atzīmi.

Vienā no lielākajiem lielveikalu tīkliem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nejauki laikapstākļi Spānijā noveduši pie augļu un dārzeņu cenu kāpuma Baltijā

Sākoties jaunai nedēļai, valstī temperatūra pazeminājusies — Latvijas teritorijā vējš atnesa auksto gaisu no ziemeļiem. Pirmdienas rītā Rīgā gaisa temperatūra sasniedz 5 grādus virs nulles, migla. Naktī valsts lielākajā daļā gaidāms lietus, dienvidaustrumos pat lietusgāzes. Maksimālā gaisa temperatūra sasniegs tikai +9 — +11 grādus.

Daļēji mākoņains un mākoņains laiks Latvijā saglabāsies līdz nedēļas beigām, un tikai svētdien spīdēs ilgi gaidītā saule. Taču jau pirmdien, 10. aprīlī naktīs iespējamas salnas — termometra stabiņš var noslīdēt līdz mīnus 1 grādam.

Pēdējo četru gadu laika apstākļi marta beigās un aprīļa sākumā bija aptuveni vienādi, atgādina fenologs Vilis Bukšs. Speciālists pieļāva, ka laiks līdz pat Lieldienām (16-17.aprīlī), paliks mainīgs, iespējams slapjš sniegs un putenis. Īsts pavasara laiks nostāsies mēneša otrajā pusē, bet pēc 23. aprīļa valstī sāksies jau vasaras siltums, gaiss iesils līdz plus 23 grādiem.

Ziņu lente
0