Interneta troļļi sagandējuši dzīvi Latvijas elfiem

CC BY-SA 2.0 / Eirik Solheim / Bērns pie datora. Ilustratīva fotogrāfija
Bērns pie datora. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Tīmekļa elfi", kuri gatavojās cīnīties pret interneta troļļiem, nav noturējušies pat ne nedēļu – dalībnieku vajāšanas dēļ grupas dibinātājs bijis spiests slēgt grupu sociālajos tīklos.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. "Tīmekļa elfu" grupu, kuri bija iecerējuši cīnīties ar interneta troļliem un dezinformāciju tīklā, nācies slēgt, intervijā radio Baltcom pastāstījis grupas dibinātājs Ingmārs Bisenieks.

Šonedēļ kļuva zināms, ka Latvijā parādījusies "interneta elfu" grupa, kuras uzdevums bija cīnīties pret dezinformāciju tīklā un pretoties interneta troļlu agresijai. Grupas dibinātāji bija iecerējuši, ka "elfu" kustība radīs platformu viedokļu apmaiņai par cīņu pret troļļiem.

Молодой человек за компьютером - Sputnik Latvija
Bites pret medu: Latvijā interneta elfi cīnīsies ar interneta troļļiem

"Elfus" dibināja bijušais Ārlietu ministrijas darbinieks, kādreizējais NATO un Eiropas drošības nodaļas vadītājs Ingmārs Bisenieks. Viņa iniciatīvu atbalstīja Austrumeiropas politikas pētījumu centrs un Latvijas Transatlantijas organizācija.

Taču "elfi" cietuši sakāvi jau pirms cīņas sākuma. Brīvprātīgos, kuri pieteikušies darbam, ātri noķēruši un sākuši "troļļot" katru no viņiem personīgi, tāpēc Bisenieks bijis spiests slēgt grupu Facebook, lai izvairītos no tālākas vajāšanas.

"Jau pirmajā dienā, pirmdien, mūsu grupai sāka pievienoties pirmie brīvprātīgie. Taču atvērtajā publiskajā grupā visiem bija redzami grupas dalībnieku vārdi. Rezultātā tīmeklī sākās ņirgāšanās par šiem cilvēkiem personīgi. Tad es nolēmu slēgt grupu un sazināties ar šiem cilvēkiem personīgi. Ja kāds piekrīt godīgi publiski rakstīt ar savu vārdu, lūdzu. Taču mēs nevaram to prasīt no visiem. Tāpēc pašlaik mūsu grupa Facebook ir slēgta," — sūdzējās Bisenieks.

Ziņu lente
0