Ušakovs atbildējis ar karikatūru uz mēra amata kandidātu plāniem gāzt viņu no amata

© Sputnik / Оксана ДжаданRīgas mērs Nils Ušakovs
Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs vērsās ar sūdzību Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nacionālajā padomē pēc LTV1 raidījuma, kurā tika izskatītas iespējas gāzt esošo mēru

RĪGA, 29.marts — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs izvietoja savā sociālā tīkla lappusē karikatūru par partiju programmām Rīgas domes vēlēšanām, kuru vienīga doma ir gāzt esošo mēru.

"Par Rīgas mēra amata pretendentiem: "Palīdzi izdomāt vēl kādu punktu programmai!" parakstīja karikatūru Ušakovs. — 1. Gāzt Nilu! 2.Nilu gāzt! 3…"

27.martā Ušakovs pievērsa uzmanību sabiedriskās televīzijas LTV1 "tendenciozajam darbam" gaidāmo vēlēšanu rubrikā, kura par raidījuma "Tiešā runa" tēmu izvēlējusies — "Kā gāzt Ušakovu".

Raidījumā piedalījās valdības partiju pārstāvji — nacionālisti, "Vienotība", zaļie un zemnieki, kā arī Jaunā konservatīvā partija un tā saucamie neatkarīgie eksperti, paziņoja Rīgas mērs.

"Neviens Rīgas domes pārstāvis pat netika uzaicināts, atzīmēja Ušakovs. Visa raidījuma laikā labējie politiķi, "eksperti" un raidījuma vadītājs apsprieda tikai vienu tēmu: kā gāzt Ušakovu. Un ko lai tādu apsola vēlētājiem, lai viņi nobalso pret pašreizējo Rīgas domes koalīciju. Šeit jāuzsver — neviens neapsprieda, ko labu var izdarīt pilsētā."

Pēc raidījuma Nils Ušakovs nosūtīja sūdzību Nacionālajai Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei. NEPLP atbalstīja Rīgas mēru un pauda uzskatu, ka ar savu vienpusējo kritiku LTV1 pārkāpusi likumu. Uzsākta administratīvā izmeklēšana.

"Runa nav par komerciālu kanālu, bet par sabiedrisku televīziju, kura tiek uzturēta par nodokļu maksātāju naudu, — atgādināja Ušakovs. — Es nezinu, ar ko beigsies izmeklēšana, bet līdz ar vēlēšanu tuvošanos LTV1 jau pārstāj pat minimāli mēģināt ievērot vismaz kaut kādas pieklājības normas savā darbā. Tāpēc gribētos ticēt, ka atbildīgie par LTV1 tendenciozo darbu, saņems pelnīto sodu."

Архивное фото газета на латышском языке - Sputnik Latvija
Valsts valodas centrs: miljonu vērta lieta

Iepriekš Rīgas mēra amata kandidāts no Latvijas reģionu apvienības Mārtiņš Bondars aicināja rīdziniekus "gāzt" esošo mēru Nilu Ušakovu, "kā pieminekli Ļeņinam".

"Nila Ušakova vadītā Rīgas dome ir kļuvusi par slogu rīdziniekiem un par simbolu — simbolu nesaimnieciskumam, neprofesionalitātei un korupcijai," — paziņoja Bondars, kurš uzskata, ka šādi simboli ilgi nedzīvo.

"Tāpat kā 1991. gada 24. augustā rīdzinieki gāza Ļeņina pieminekli Rīgā Brīvības ielā, tā šodien mēs gribam apvienot visus spēkus un gāzt šo nesaimnieciskuma un apzinātas nolaidības simbolu," — paziņoja politiķis.

Municipālās vēlēšanas Latvijā notiks jūnija sākumā. Esošais Rīgas mērs Nils Ušakovs pārstāv "Saskaņas" partiju.

Ziņu lente
0