Drosme un plānprātība: himnas zināšana atbrīvo no atbildības

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Латвии
Флаг Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā svētdienā tieši Rīgas centrā pašvaldības policijas darbinieki aizturēja divus jauniešus, kuri rakstīja uz policijas automašīnas.

RĪGA, 28. marts – Sputnik, Jeļena Kirillova. Zigfrīda Meierovica bulvārī pašvaldības policijas darbinieki ieradās pēc izsaukuma – vērīgs garāmgājējs paziņoja, ka uz ielas smēķē pusaudži. Kārtības sargi smēķējošos pusaudžus neatrada. Taču, kamēr viņi izpētīja ielas, viņu ne pārāk tīrais dienesta autobuss piesaistīja divu jauniešu uzmanību.

Jaunieši sāka rakstīt uz automašīnas aizmugurējās durvis, nepievēršot uzmanību tam, ka dara to praktiski policijas videonovērošanas kameru priekšā.

Kamēr viens no jauniešiem zīmēja uz aizmugurējām durvīm sirsniņu un cītīgi rakstīja pirmos himnas vārdus Dievs, svētī Latviju!, cits atstāja tur nepiedienīgu vārdu krievu valodā.

Brīdī, kad "mākslinieki" gandrīz jau pabeidza rakstīt, viņiem sāka tuvoties policijas darbinieks. Un tas jaunietis, kurš uzrakstīja lamuvārdu, nolēma, ka labāk būtu pēc iespējas ātrāk bēgt un metās Bastiona kalna virzienā.

Pēc policijas datiem, bēgšanas laikā jaunietis "izmantoja parkūra elementus, taču viena lēciena laikā neveiksmīgi piezemējās un nokrita". Tieši tajā brīdī pārkāpējs ticis aizturēts. Taču jauneklis izdarītajā neatzīstas un pat atteicās policijas darbiniekiem nosaukt savu vārdu. Tomēr pēc video noskatīšanās, viņam nācās atzīties. Izrādījās, ka pārkāpējam ir 16 gadi. Tika sastādīts protokols par administratīvo pārkāpumu par sīku huligānismu. Par notikušo tāpat tika ziņots viņa mātei.

Savukārt otrajam jaunietim nekādas sankcijas nedraud, jo viņš nav rakstījis nekādas rupjības, atzīmēja policijā.

Ziņu lente
0