"Zemes stunda" Rīgā: kas, kur un kad

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekoloģiskās akcijas ietvaros tiks izslēgts Brīvības pieminekļa un Vanšu tilta apgaismojums.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Rīgas pašvaldība šogad piedalīsies akcijā "Zemes stunda", ko organizē Pasaules Dabas fonds, vēsta Rīgas domes portāls.

Šovakar no pl. 20:30 līdz 21:30 simboliski tiks atslēgts Brīvības pieminekļa un Vanšu tilta dekoratīvais apgaismojums. Netiks apgaismotas arī Rātsnama un Melngalvju nama fasādes.

Ar šo simbolisko soli Rīga apliecinās saliedētību ar daudzām citām pasaules galvaspilsētām klimata izmaiņu problēmu risināšanā.

Sveces akcijas Zemes stunda dienā - Sputnik Latvija
Foto
Gaismā un tumsā: ekoloģiskā akcija "Zemes stunda"

Pie tam "Zemes stundā" apgaismojumu mazinās četras siltumcentrāles un automātiskā gāzes katlu telpa Keramikas ielā 2a. Tiek ziņots, ka iekārtu drošu ekspluatāciju tas neietekmēs.

"Zemes stunda" (Earth Hour) — ikgadēja starptautiska Pasaules Dabas fonda (WWF) akcija, kuras ietvaros uz vienu stundu tiek izslēgta gaisma un sadzīves elektroiekārtas, apliecinot interesi par pasaules nākotni. Pasākuma ietvaros tiek aptumšots plaši pazīstamu ēku un pieminekļu apgaismojums dažādās pasaules pilsētās.

Ekoloģiskās akcijas mērķis — piesaistīt cilvēku, valdību, biznesa uzmanību nepieciešamībai atbildīgi izturēties pret dabu. Akcija ir brīvprātīga. Cilvēki paši izlemj, kādas elektriskās iekārtas izslēgt, lai kur viņi atrastos — mājās vai ofisā.

2016. gadā iniciatīvu atbalstīja 178 valstis, septiņi tūkstoši pilsētu un vairāk nekā divi miljardi cilvēku.

Ziņu lente
0