Rinkēvičs Vašingtonā atskaitīsies par padarīto darbu cīņā pret ISIS

© Latvian Foreign MinistryМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies cīņas pret ISIS koalīcijas valstu ārlietu ministru sēdē Vašingtonā, kuras gaitā pastāstīs kolēģiem par padarīto darbu

RĪGA, 22. marts – Sputnik. No 22. līdz 29.martam ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs apmeklēs ASV un Kanādu, paziņoja Latvijas ĀM preses dienestā.

22. martā ASV valsts sekretārs Reks Tilersons Vašingtonā tiksies ar cīņas pret ISIS koalīcijas dalībvalstu ārlietu ministriem — no Albānijas, Beļģijas, Bulgārijas, Kanādas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Islandes, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Turcijas un Lielbritānijas.

"Rinkēvičs piedalīsies Starptautiskās cīņas pret ISIS koalīcijas valstu ārlietu ministru sēdē Vašingtonā, kuras gaitā pastāstīs kolēģiem par padarīto un ieplānoto darbu koalīcijas ietvaros. Sanāksmē ārlietu ministri apspriedīs koalīcijas iepriekšējās darbības rezultātus un nākotnes plānus, it īpaši pilsoņu jautājumu un stabilizācijas pasākumu jomā, " – atzīmēja Latvija ĀM.

No 23. līdz 25. martam Rinkēvičs apmeklēs Kanādu, kur viņš tiksies ar ārlietu ministri Kristiju Frīlandi, aizsardzības ministru Hardžitu Sadžanu, starptautiskās tirdzniecības ministru Fransuā Filipa Šampaņu, parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džefu Rīganu. Puses apspriedīs abpusējo attiecību jautājumus, ekonomiskās sadarbības attīstību, tostarp Eiropas Savienības un Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA) ieguvumus, kā arī paredzēto Kanādas vadītā daudzfunkcionālā bataljona kaujas grupas izvietošanu Latvijā, teikts preses dienesta ziņojumā.

Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kučinskis sola Latvijas iedzīvotājiem labumus no CETA parakstīšanas

Plānos ir QNX Software Systems kompānijas apmeklēšana, kura piedāvā tehnoloģiskus risinājumus dažādās jomās, piemēram, medicīnā, mašīnbūvē, aizsardzībā.

No 26. līdz 28.martam ārlietu ministrs piedalīsies ikgadējā politiskajā konferencē, kurā viņš izklāstīs Latvijas pozīciju par Transatlantijas sadarbības svarīgo nozīmi globālo draudu novēršanas lietā.

28. martā notiks Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ārlietu ministru tikšanās ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu. Tajā plānots apspriest Varšavas NATO samita lēmumu izpildīšanu, kā arī Baltijas valstu un ASV sadarbību drošības un aizsardzības jomā.

Baltijas valstu ĀM galvas piedalīsies drošības un Transatlantiskās sadarbības jautājumu diskusijā, kuru organizē amerikāņu pētījumu centri.

Tāpat Rinkēvičs apmeklēs Vašingtonas latviešu centru Rokvilā.

Ziņu lente
0