Kučinskis pastāstīja par Valsts kancelejas direktora demisiju

© Foto : AlexanderSteinKancelejas preces
Kancelejas preces - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs Māris Kučinskis apstiprināja Valsts kancelejas direktora Mārtiņa Krieviņa demisiju un, iespējams, ir jau atradis viņa aizvietotāju.

RĪGA, 21.marts — Sputnik. No šodienas Mārtiņš Krieviņš vairs nepildīs Valsts kancelejas direktora pienākumus, plašāk par demisijas iemesliem un iespējams arī par šī amata kandidātiem, premjerministrs Māris Kučinskis pastāstīja LNT raidījumā Rīta Panorāma.

Pēc Kučinska sacītā, Krieviņa publiskie paziņojumi par reformām valsts pārvaldē bija nepamatoti, un viņa stāstītais par amatu likvidēšanu bija tikai iecerēts.

Ministru kabineta sēde - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji nosaukuši "nevajadzīgākos" ministrus

Iepriekš Krieviņš paziņoja, ka plāno likvidēt lielāko daļu vakanču valsts pārvaldē, iesaldēt jaunu amatu izveidošanu uz trīs gadiem, kā arī samazināt nodarbināto skaitu tiešajā valsts pārvaldē par 7-10%.

Kučinskim jau ir padomā konkrēti cilvēki, kuriem var piedāvāt Valsts kancelejas direktora amatu, taču viņu vārdus viņš nenosauca, kā arī atteicās precizēt, vai viņu vidū ir ministriju valsts sekretāri. Pēc premjera uzskatiem, būtu nepareizi izvirzīt Valsts kancelejas direktora amatam tādu valsts sekretāru, "kurš satur kopā visu ministriju". Līdz jaunā Valsts kancelejas galvas nozīmēšanai viņa pienākumus pildīs direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

Ziņu lente
0