Atcelts neierašanas dēļ: divas organizācijas nav apmeklējušas Leģionāru piemiņas dienas pasākumu

© Sputnik / Sergey MelkonovBrīvības piemineklis
Brīvības piemineklis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam" norādītajā laikā nav ieradusies pie Brīvības pieminekļa, savukārt Latvijas Antinacistiskā komiteja nav ieradusies Bastejkalnā.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Kārtību laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur norit leģionāru piemiņas dienas pasākumi, kontrolē liels policistu skaits, daudzi no viņiem — ar suņiem.

Lai novērstu sadursmes starp atšķirīgu viedokļu atbalstītājiem, leģionāru piemiņas dienas pasākumos pie pieminekļa jau no agra rīta tika iekārtoti nožogojumi.

© Sputnik / Sergey MelkonovBrīvības piemineklis
Памятник Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Brīvības piemineklis

Valsts policija šodien strādā saskaņā ar speciālo sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plānu. Policijas galvenais uzdevums — nepieļaut fiziskas sadursmes starp pasākumu dalībniekiem.

Kā vēsta Sputnik korespondents, biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam" kārtējo reizi paziņoja par pasākumu, taču neieradās. Iepriekš organizatori informēja, ka tiks rīkota sapulce, kurā visiem interesentiem pastāstīs, kas notika 1944. gada 16. martā, kā arī stāstīs par latviešu leģiona vēsturi.

Pasākumā plānoja piedalīties aptuveni 20 cilvēki, un tā norises laiks bija ieplānots no pulksten 07.00 līdz pulksten 13.00. Tomēr Sputnik korespondents līdz šim nav ieraudzījis laukumā nevienu biedrības pārstāvi.

Antifašisti nav ieradušies

Latvijas Antinacistiskās komitejas locekļi šodien nav atnākuši uz pieteikto mītiņu netālu no Brīvības pieminekļa pie Bastejkalna, ziņo Sputnik korespondents.

Rīgā SS Leģionāru dienā policija strādās pastiprinātā režīmā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgā SS Leģionāru dienā policija strādās pastiprinātā režīmā

Pasākums bija ieplānots uz pulksten 10 no rīta, taču pat stundu vēlāk neviena nebija. Atgādināsim, ka iepriekš Rīgas dome noraidīja Latvijas Antinacistiskās komitejas pieteikumu, piedāvājot organizācijai sarīkot protesta akciju zem pilsētas kanāla tilta.

Komitēja uzskatīja šo priekšlikumu par pazemojošu, un pieņēma lēmumu atteikties no pasākuma norises. Tomēr antifašisti aicina visus 16. martā pulksten 17.30 ierasties pie Brīvības pieminekļa, lai iedegtu sveces, pieminot simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju, kurus iznicināja nacisti.

Aizturēti antinacisti

Kā ziņo Sputnik korespondenti ap pulksten 11.18 policija aizturēja divus Latvijas Antinacistiskās komitejas pārstāvjus, kuri turēja plakātus ar fašisma upuru attēliem. Dažas minūtes pēc tam, kad viņi atritināja plakātus, pie viņiem pienāca policijas darbinieki un aizturēja viņus. Tas notika dažas minūtes pirms gājiena sākuma.

© SputnikAntifašista plakāts
Плакат антифашиста - Sputnik Latvija
Antifašista plakāts

Divus antifašistu kustības pārstāvjus no Vācijas, kuri arī protestēja ar plakātiem, policijas darbinieki vienkārši izveda no pūļa un pieprasīja novākt plakātus.

Ziņu lente
0