Politika

Tiesa noraidījusi Ušakova apelāciju par VVC piespriesto sodu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts valodas centram tomēr izdevies sodīt Rīgas mēru Nilu Ušakovu par saziņu krievu valodā sociālajos tīklos – tā lēmumu apstiprinājusi Rīgas apgabaltiesa.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Rīgas apgabaltiesa noraidīja apelācijas tiesvedības ierosinājumu lietā par soda naudu, ko Rīgas mēram Nilam Ušakovam uzlicis Valsts valodas centrs (VVC), informē TVnet.
Tiesas lēmums nav pārsūdzams un stāsies spēkā tā sagatavošanas dienā.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Muļķība reizināta ar augstprātību: Ušakovs atbildējis Valsts valodas centram

VVC piesprieda galvaspilsētas mēram soda naudu 140 eiro apmērā par pašvaldības saziņu sociālajos tīklos, kas norit svešvalodās — krievu un angļu valodā. Ušakovs VVC direktora lēmumu pārsūdzēja.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atstāja spēkā VVC direktora lēmumu. No tiesas sprieduma izriet, ka saziņai ar iedzīvotājiem pašvaldībai jāizmanto tikai valsts valoda. Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu Ušakovs pārsūdzēja.

Iepriekš savā lapā Facebook Ušakovs rakstīja, ka VVC nav ne reizi izdevies piespriest viņam sodu, lai kā ierēdņi centušies. Mēģinājumu patiešām bijis daudz, piemēram, februārī VVC izvirzīja pretenzijas par saziņu krievu valodā ar skolēniem Ēnu dienas pasākumā.

Ziņu lente
0