Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju sapņo par citu darbu

© Bryan Ledgard / Riga, LatviaLatvijas iedzīvotāju sapņo par citu darbu. Foto no arhīva
Latvijas iedzīvotāju sapņo par citu darbu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katram ceturtajam vīrietim darbā ir garlaicīgi, apkalpojošās sfēras darbinieki vēlētos darīt citu darbu, savukārt žurnālisti savu profesiju ne pret ko nemainītu – Latvijas iedzīvotāji piedalījās aptaujā par to, vai viņi vēlētos nomainīt profesiju.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Vairāk nekā puse — 64% Latvijas iedzīvotāju vēlētos mainīt savu nodarbinātības jomu, ja vien izdotos saglabāt algu. Par to liecina portāla сvmarket.lv organizētā aptauja.

Galvenais iemesls, kura dēļ Latvijas iedzīvotāji gribētu mainīt nodarbi — vēlme izmēģināt kaut ko jaunu. Šādu atbildi devuši 39% sieviešu un 32% vīriešu. Otrais iemesls — profesionālā "izdegšana", uzskata 32% sieviešu un 26% vīriešu.

Jaunais ASV IeM vadītājs Raiens Zinke - Sputnik Latvija
Jaunais ASV IeM vadītājs ieradies darbā zirga mugurā

Jāpiebilst, ka 18% sieviešu un 26% vīriešu pašreizējais darbs vienkārši nepatīk. 8% sieviešu un 12% vīriešu darbā ir garlaicīgi, bet 3% sieviešu un 4% vīriešu uzskata, ka viņu profesija zaudē nozīmi darba tirgū.
Visbiežāk vēlmi nodarboties ar kaut ko citu izpauduši apkalpojošajā sfērā strādājošie.

36% respondentu ir apmierināti ar savu darba vietu: viņus tas apmierina, viņi ir pieraduši vai baidās no pārmaiņām, turklāt dažiem pat palaimējies atrast darbu, par kādu viņi sapņojuši. Visbiežāk gandarījumu dāvā darbs reklāmas, mārketinga, sabiedrisko attiecību un plašsaziņas līdzekļu jomās.

Mainīt nodarbi ir gatavi cilvēki vecumā no 25 līdz 30 gadiem, savukārt 30-40 gadus vecie aptaujas dalībnieki visbiežāk ar savu darbu ir apmierināti.

Ziņu lente
0