Latvija varētu nomainīt vēstnieku Krievijā pret bijušo ārlietu ministru

© AFP 2023 / ILMARS ZNOTINSBijušais Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš
Bijušais Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neoficiāla informācija liecina, ka par nākamo Latvijas vēstnieku Krievijā varētu kļūt bijušais Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. Par nākamo Latvijas vēstnieku Krievijā varētu kļūt bijušais valsts vēstnieks NATO, Ārlietu ministrijas ģenerālinspektors Māris Riekstiņš, taču šī informācija vēl nav oficiāli apstiprināta, informē portāls rus.tvnet.lv.

Ārlietu ministrijas un Latvijas prezidenta preses dienesti atteicās komentēt informāciju.

Спикер Сейма Инара Мурниеце пришла поддержать активистов из Национального объединения - Sputnik Latvija
Politika
Ināra Mūrniece Mīlētāju dienā ar Krievijas vēstnieku netiksies

Patlaban Latvijas vēstnieka posteni Krievijā ieņem Astra Kurme, ko, iespējams, nosūtīs darbā AAE, informēja Latvijas televīzija. Prezidenta Raimonda Vējoņa vizītes laikā Apvienotajos Arābu Emirātos tika parakstīts memorands par savstarpēju saprašanos un pārtikas produktu sertifikāciju. Tāpat kļuvis zināms, ka kompānija airBaltic oktobrī uzsāks tiešo reisu no Rīgas uz Dubaiju.

Latvijas Republikas Ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Krievijas Federācijā Austra Kurme strādāja Latvijas Ārlietu ministrijā kopš 1993. gada, no 2001. līdz 2004. gadam ieņēma Latvijas ĀM ES departamenta direktora posteni, no 2006. gada — Latvijas vēstniece Itālijā, no 2013. gada — Latvijas vēstniece KF. 

Māris Riekstiņš strādājis Latvijas Ārlietu ministrijā no 1992. gada, kur vadīja Austrumeiropas departamentu, bija ĀM valsts sekretāra vietnieks.

Ukrainas vēstnieks Latvijā Jevgens Perebijnis - Sputnik Latvija
Ukrainas vēstnieks nav atradis laiku apmeklēt "Kara bērnus"

Kopš 1993. gada viņš 11 gadus ieņēma ĀM valsts sekretāra posteni. Vadīja Latvijas delegāciju pārrunās par jūras robežu demarkāciju ar Lietuvu un Igauniju.

2002.-2004. gg. — Latvijas delegācijas vadītājs pārrunās par iestāšanos NATO. 2004.-2007.gg. — Latvijas vēstnieks ASV, no 2006. gada — arī Latvijas vēstnieks Meksikā.

2007. gadā Māris Riekstiņš atgriezās Latvijā, kur ieņēma premjerministra Aigara Kalvīša kancelejas vadītāja posteni. Šajā laikā Tautas partija viņu izvirzīja Latvijas prezidenta postenim, taču pēc mēneša viņa kandidatūra tika atcelta.

2007. gada beigās iecelts Latvijas ārlietu ministra postenī, vadījis ĀM līdz 2010. gadam.

Kopš 2011. gada Riekstiņš ir Latvijas pārstāvis NATO.

Ziņu lente
0