Stradiņa slimnīcas darbiniekus apsūdz par dokumentu viltošanu

© Sputnik / Sergey MelkonovНовый корпус больницы имени Паула Страдыня
Новый корпус больницы имени Паула Страдыня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ziņo, ka Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas darbinieki saņēmuši 5 tūkstošus eiro par dokumentu viltošanu.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. Ģenerālprokuratūra ierosinājusi Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas darbinieku kriminālvajāšanu, informē Vesti.lv, atsaucoties uz LETA.

Работа детской поликлиники - Sputnik Latvija
Veselības ministrija plāno izmaksāt kompensācijas mediķiem reģionos

Apsūdzība liecina, ka slimnīcas darbinieki viltojuši dokumentus, lai nodrošinātu Dānijas pilsonim attaisnojošu iemeslu par neierašanos Augstākajā tiesā sakarā ar viņa ekstradīciju uz Vāciju. Viens cilvēks par to saņēmis 5 tūkstošus eiro, no kuriem 600 eiro un divas summas 50 eiro apmērā nodevis citām personām, bet atlikušo summu 4300 eiro apmērā paturējis sev.

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļa pieņēmusi lēmumu saukt pie kriminālatbildības septiņus cilvēkus, tostarp arī četrus slimnīcas darbiniekus. Sīkāku informāciju Ģenerālprokuratūra nesniedz, pie tam netiek atklāts arī tas, kāda veida dokuments ir viltots.

Ar lūgumu uzsākt kriminālvajāšanu pret slimnīcas darbiniekiem Ģenerālprokuratūrā vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Ziņu lente
0