Pavasaris ir klāt: meitenei uzlika sodu par nepilngadīgā kavaliera iesaistīšanu alkoholisko dzērienu lietošanā

© Foto : pixabayAlkoholisko dzērienu lietošana
Alkoholisko dzērienu lietošana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
21 gadu vecai meitenei alkoholisko dzērienu lietošana 17 gadus veca jaunieša kompānijā maksāja administratīvo protokolu par nepilngadīgā iesaistīšanu alkoholisko dzērienu lietošanā.

RĪGA, 3. marts — Sputnik, Jeļena Kirillova. Vienā no Rīgas mikrorajoniem 21 gadu veca meitene nolēma iedzert vīnu ar savu 17 gadu veco draugu, un par to saņēma protokolu par administratīvo pārkāpumu.

Akohola ražošana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijā krītas alkohola ražošana

Alkoholiskās ballītes iemesls nav zināms, taču nav izslēgts, ka jaunietis un viņa vecākā draudzene tā nolēmuši atzīmēt pavasara pirmo dienu. Tā vai citādi, taču saldajam pārītim tas beidzies ar ļoti nepatīkamām sekām.

Saskaņā ar Pašvaldības policijas datiem, naktī uz 1. martu viņi saņēmuši izsaukumu uz Dzirciemu, kur kāds jauneklis mēģinājis izlauzt dzīvokļa durvis. Notikuma vietā policijas darbinieki pieķēra puiku un meiteni, kuri mēģināja paslēpties mājas augšējos stāvos, ieraugot kārtības sargus. Tajā brīdī no dzīvokļa iznāca sieviete, kura, kā izrādījās, izsaukusi policijas darbiniekus. Pēc viņas teiktā, dzīvokļa durvis mēģināja izlauzt viņas 17 gadu vecais dēls, kuru viņa negribēja laist mājās, jo viņš ieradies ar draudzeni.

Kārtības sargi mēģinājuši no puiša noskaidrot konflikta detaļas, bet sajutuši stipru alkohola smaku. Jaunietis atzinis, ka ar draugiem iedzēris vīnu. Tomēr dažus stāvus augstāk likumsargi atraduši zēna draudzeni, kura, ieraugot sava drauga māti, pārvērtusies par īstu raganu. Zēna māte arī nav neapjukusi, un abas dāmas sākušas rupji lamāties. Nez, kā tas varētu beigties, ja notikuma vietā nebūtu policijas darbinieku.

Mīnu traleris Sakala (pa kreisi) - Sputnik Latvija
NATO kuģis pārvadājis kontrabandas cigaretes un alkoholu

Policisti noskaidrojuši, ka 17 gadus vecā puiša draudzenei jau apritējis 21 gads, un viņi tiešām kopā dzēruši vīnu, bet vēlāk nolēmuši doties pie viņa. Nav zināms, kā viņi plānoja noslēgt šo nakti, bet puisim viss beidzies slimnīcā, kur viņu nolēmuši nogādāt ātrās palīdzības ārsti, kuri ieradās notikuma vietā. Pārbaudes laikā viņa organismā tika konstatētas 1,36 promiles alkohola. Sakarā ar šo faktu bija sastādīts protokols. 21 gadu vecajai meitenei tikšanās ar policiju beigusies vēl sliktāk- par viņu sastādīts administratīvais protokols par nepilngadīgā iesaistīšanu alkoholisko dzērienu lietošanā.

Ziņu lente
0