Politika

Rinkēvičs aicina ANO līmenī cīnīties ar nepatiesu informāciju medijos

© Foto : Latvian Foreign MinistryВизит министра иностранных дел Эдгарса Ринкевичса в Женеву
Визит министра иностранных дел Эдгарса Ринкевичса в Женеву - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savas vizītes laikā Ženēvā aicinājis ANO līmenī cīnīties pret nepatiesas informācijas izplatīšanos medijos un paudis bažas par tiesību pārkāpumiem Sīrijā un Ukrainā.

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Nepatiesas informācijas izplatīšanās medijos ir preses brīvības pārkāpums, un ar to jācīnās ANO līmenī, pavēstījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tiekoties ar ANO Augsto komisāru cilvēktiesību jautājumos Zeidu Raadu al Huseinu.

Divas dienas ilgās vizītes laikā Rinkēvičam ieplānotas arī tikšanās ar ANO Augsto komisāru bēgļu jautājumos Filippo Grandi, un Paragvajas ārlietu ministru Elaldio Loisagu, informē Latvijas ĀM preses dienests.

"Sarunā ar ANO Cilvēktiesību komisāru Rinkēvičs pauda satraukumu par starptautisko tiesību pārkāpumiem Sīrijā, kā arī vērsa uzmanību uz situāciju Ukrainā, tostarp Krimā," – teikts preses dienesta paziņojumā.

Tiekoties ar Grandi, Rinkēvičs "pārrunāja Sīrijas miera sarunu atsākšanos Ženēvā šī gada 23.februārī un pauda cerību, ka Sīrijas valdība un opozīcija apliecinās apņemšanos uzlabot situāciju uz vietas".

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rinkēvičs bažās par Latvijas spējām noturēties pret "hibrīdapdraudējumu"

Tāpat Latvijas ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja ANO sniegto ārkārtas palīdzību Sīrijas bēgļiem.

Jautājumā par stāvokli Ukrainā, Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību pildīt Minskas protokolus, kā arī vērsa uzmanību uz Krimas tatāru tiesību ievērošanu.

Tikšanās laikā ar Paragvajas ārlietu ministru Rinkēvičs aicināja turpināt sadarbību tirdzniecības, tranzīta, loģistikas, tūrisma, izglītības un zinātnes, un īpaši – informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un inovāciju jomās, vēsta Latvijas ĀM. Sarunas gaitā tika ierosināts parakstīt memorandu par politiskajām konsultācijām starp abu valstu Ārlietu ministrijām.

Ziņu lente
0