Latvija vienojusies ar AAE par pārtikas produkcijas sertificēšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis vienojies par sadarbību ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem pārtijas produktu nozarē.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa vizītes ietvaros Latvijas un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) amatpersonas ir parakstījušas Saprašanās memorandu par pārtikas produkcijas sertificēšanu, kas pavērs plašākas praktiskās iespējas Latvijā ražotajiem pārtikas produktiem nonākt AAE un citur Līča reģionā, informē LETA.

"Latvijā tiek ražoti augstas kvalitātes produkti, kas mūsu valsts uzņēmējiem ļauj ar lielu apņēmību cīnīties par jauniem eksporta tirgiem, un lielais attālums no Latvijas nav šķērslis, lai tos iekarotu," – svētdien starptautiskās pārtikas izstādes "Gulfood 2017" Latvijas stenda atklāšanā Dubaijā uzsvēra Vējonis.

Vējonis atklāja Latvijas stendu starptautiskajā pārtikas produktu izstādē "Gulfood" un pievērsa uzmanību apmeklētāju lielajai interesei par produkciju.

Vējonis uzsvēra, ka ekonomiskā sadarbība starp Latviju un AAE ir ievērojami attīstījusies. Latvijas pārtikas produktu eksporta apjoms uz AAE īpaši pieauga 2016. gadā, kad desmit mēnešos sasniedza 9 miljonus eiro.

Ziņu lente
0