Gripas intensitāte Latvijā turpināja samazināties

© Pixabay / MojpeГрипп насморк болезнь
Грипп насморк болезнь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā nedēļā no gripas nomiruši vēl divi cilvēki – šajā gripas sezonā slimība prasījusi 19 cilvēku dzīvības.

RĪGA, 22. februāris – Sputnik. Pagājušajā nedēļā – laikā no 13. līdz 19. februārim – gripas intensitāte Latvijā turpināja samazināties, tomēr nopietni pieauga saslimstība tieši senioru vidū, vēsta LETA, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa datiem.

Pagājušajā nedēļā gripas intensitāte Latvijā samazinājās par 18,1%, bet vēl nedēļu iepriekš tā saruka par 10,2%. Tomēr pagājušajā nedēļā vecuma grupā virs 65 gadiem saslimstība pieauga par 68,3%. Iepriekšējā nedēļā 70 monitoringā iekļautajās ģimenes ārstu praksēs kopumā reģistrēts 331 gripas gadījums, kamēr nedēļu iepriekš – 399 gadījumi.

Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Latvija
Epidemiologs: Latvijā aug saslimstība ar gripu

Pagājušajā nedēļā deviņās no desmit monitoringā iekļautajās pilsētās vēršanās ambulatorajās iestādēs gripas gadījumos pārsniegusi 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju jeb gripas epidēmijas slieksni. Pagājušajā nedēļā saslimstības apmērs zem gripas epidēmijas sliekšņa noslīdējis Ventspilī.

Savukārt visaugstākā gripas intensitāte bijusi Valmieras novadā – 556,7 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Savukārt slimnīcā ar gripu pagājušajā nedēļā nogādāti 279 cilvēki, bet vēl 56 cilvēki hospitalizēti ar gripas izraisītu pneimoniju. Kopš sezonas sākuma saistībā ar gripas infekciju kopumā stacionēti 1395 pacienti.

Aizvadītajā nedēļā no gripas nomiruši vēl divi cilvēki, līdz ar to šajā gripas sezonā slimība prasījusi 19 cilvēku dzīvības. Kā norāda SPKC, mirušajiem cilvēkiem bijušas sirds un asinsvadu, elpceļu, nieru un citas hroniskas saslimšanas. Kopumā no gripas šajā sezonā mirušas deviņas sievietes un 10 vīrieši. Visi cilvēki bijuši vecumā virs 60 gadiem, bet vidējais vecums bija 80 gadi.

Ziņu lente
0