Politika

Kučinska valdībai aprit gads

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas prezidents Raimonds Vējonis un premjers Māris Kučinskis
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un premjers Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms gada Saeima apstiprināja Māra Kučinska ministru kabineta sastāvu. Otrdien premjermnistrs atskaitīsies par gada laikā paveikto.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Vakar Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītajai valdībai apritēja gads, bet par paveikto gada laikā premjers atskaitīsies valdības sēdē nākamnedēļ, 14. februārī, aģentūrai LETA sacīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars

Lai izvērtētu gada laikā paveikto, Kučinskis sākot no šā gada janvāra beigām tikās ar ministriem, lai pārrunātu valdības rīcības plāna izpildi.

Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars aģentūrai LETA sacīja, ka Kučinskis par valdības darbu un valdības rīcības plāna izpildi atskaitīsies otrdien gaidāmajā valdības sēdē. Vaivars piebilda, ka premjers informēs gan par izpildītajiem, gan neizpildītajiem darbiem.

Видеокамера - Sputnik Latvija
Viedoklis
Runas pavērsieni: Jaungada uzrunu anatomija

Kučinska priekšgājēja, ekspremjere Laimdota Straujuma paziņoja par sava kabineta demisiju 2015. gada 7. decembrī. Zaļo un zemnieku savienība piedāvāja jaunā perjerministra postenim bijušā Valmieras mēra Māra Kučinska kandidatūru, "Vienotība" — bijušo izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, un prezidents Raimonds Vējonis izvēlējās šim postenim Kučinski.

Jauno valdību Saeima apstiprināja 2016. gada 11. februārī. Jaunajā kabinetā tika iekļauti 11 ministri no iepriekšējās valdības — astoņi no viņiem savus posteņus saglabāja, bet trīs saņēma posteņus citās ministrijās. 2016. gada jūnijā veselības aizsardzības ministrs Guntis Belēvičs atkāpās no amata, ņemot vērā skandālu, kas bija saistīts ar viņam ārpus kārtas izdarīto operāciju Latvijas Onkoloģijas centrā.

Sabiedriskās domas aptaujas, ko šī gada janvārī organizēja socioloģisko pētījumu centrs SKDS, apliecināja, ka tikai 8,9% respondentu uzskata Kučinski par piemērotu premjerministra postenim.

Ziņu lente
0