Politika

Inguna Sudraba: Kučinska valdība ir kā viļņos mētāta laiva bez laba kapteiņa un komandas

© Foto : LETA / Ieva ČīkaСудраба Ингуна
Судраба Ингуна - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "No sirds Latvijai" vadītāja poētiski izteicās, ka Kučinska valdības darbs viņai atgādinot laivu, kas bezpalīdzīgi dauzās pret krastu, viļņi to mētā, airētāji katrs airē savā virzienā, tai nav ne jēdzīga kapteiņa, ne komandas, kurai būtu stratēģisks redzējums par valsts attīstību.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdība ir kā viļņos mētāta laiva bez laba kapteiņa un komandas, šādu vērtējumu Kučinska valdības darba pirmajam gadam šorīt LTV "Rīta panorāmā" sniedza partijas "No sirds Latvijai" (NSL) vadītāja Inguna Sudraba.

Aģentūra LETA vēsta, ka Inguna Sudraba poētiski izteikusies, ka Kučinska valdības darbs viņai atgādinot laivu, kas bezpalīdzīgi dauzās pret krastu, viļņi to mētā, airētāji katrs airē savā virzienā, tai nav ne jēdzīga kapteiņa, ne komandas, kurai būtu stratēģisks redzējums par valsts attīstību.

Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kučinskis neuzskata, ka nodokļu politikas rezultātā briest krīze valdībā

Politiķes vērtējumā, spilgtākais piemērs bezpalīdzīgai un vājai Kučinska valdības darbībai esot bijis šā gada budžeta pieņemšana.

Esošās koalīcijas vadībā katra politika veidojas katra par sevi, bez kopīga mērķa, Kučinska valdības darbu turpināja kritizēt Sudraba, kā piemēru minot topošo jauno nodokļu politiku, kas topot tikai ar domu, kur ņemt budžetā papildus ieņēmumus, nevis domājot, kādu uzņēmējdarbības vidi Latvijā iecerēts izveidot.

NSL nodokļu politikas kontekstā uzstāšot uz centieniem mazināt Latvijā sociālo netaisnību, lai samazinātu nodokļus maziem ieņēmumiem. Tāpat esot jārada biznesa vide, kas būtu atbalstoša mazajam un vidējam biznesam. Savus priekšlikumus nodokļu reformām NSL gan nav izstrādājusi, jo gaida vien Finanšu ministrijas piedāvājumu.

Savukārt vērtējot ieceri ieviest minimālās sociālās iemaksas, Sudraba pauda viedokli, ka ar varu piespiest maksāt nevienu nevar, īpaši ja viņiem neesot ko maksāt. Vienlaikus pati viņa nesniedza skaidru redzējumu, kā būtu risināms jautājums par lielas daļas Latvijā strādājošo sociālo nodrošinājumu.

Ziņu lente
0