Latvijas Radio gatavs apklust zemo algu dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Radio darbinieki ir gatavi organizēt protesta akciju ēterā, ka viņiem netiks palielinātas algas.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Lielākā daļa Latvijas Radio darbinieku uzskata, ka viņu algas ir pārāk zemas, un ir gatavi rīkot protesta akciju, vēsta LETA.

Radio darbinieku vidū veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 85% radio darbinieku uzskata, ka viņu algas ir pārāk zemas, 42% norādīja, ka valdes darbs ir "vājš", bet 16% — "ļoti vājš". Tikai trešdaļa LR darbinieku uzskata, ka kopumā valdes darbs ir labs. 

2008. gadā ekonomiskās krīzes dēļ radio darbinieki piekrita algu samazināšanai par 12%, pastāstīja Latvijas Radio arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Mudīte Paegle. Daļai darbinieku algas saglabājušās samazinātas. LR darbinieki nav mierā arī ar sistēmu, kā saņem atalgojumu par padarīto darbu. "Patlaban ir tā, ka darbinieki saņem zemu algu un papildu piemaksas par dažādiem projektiem, ja LR budžetā piešķir papildu līdzekļus to īstenošanai, bet šie līdzekļi attiecas uz šaurāku darbinieku loku. Līdz ar to ir cilvēki, kam ir piemaksas no šiem projektiem, bet ir tādi cilvēki, kam nekad nav piemaksas. Tas ir netaisnīgi," – sacīja Paegle.

Работа радиостанции - Sputnik Latvija
Klausītākās radio stacijas krievu valodā pašas veido saturu Latvijā

Vienlaikus Latvijas televīzija meklē līdzekļus darbinieku atalgošanai, it īpaši analītisko ziņu dienestu nodaļu darbiniekiem, uzsvēra radio darbinieks Aldis Tomsons. Valsts radio darbiniekiem nav nekādas cerības palielināt algu, bet valde un padome neapzinās, ka situācija ir ļoti nopietna.

Latvijas Radio darbinieki vēlas panākt algu palielināšanu vismaz par 10%. Šo viedokli atbalsta visas radio nodaļas. Darbinieki gatavojas protesta akcijām, kuru laikā raidījumi Latvijas Radio kanālos neskanēs.

Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš pavēstīja, ka kompānijas vadība ir spērusi pirmos soļus darbinieku algu palielināšana. Viņš norādīja, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) jau atbalstījusi Radio valdes pieprasījumu darbinieku algu palielināšanai par 12%. Tagad savs vārds jāsaka Finanšu ministrijai.

Ziņu lente
0