Jaunas vērienīgas NATO mācības Latvijā gaidāmas aprīlī

© REUTERS / Ints KalninsJaunas vērienīgas NATO mācības Latvijā gaidāmas aprīlī. Foto no arhīva
Jaunas vērienīgas NATO mācības Latvijā gaidāmas aprīlī. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militāro mācību uzdevums ir pilnveidot bataljona līmeņa štābu un apakšvienību kaujas atbalsta elementu plānošanu un vadīšanu dažādās taktiskajās operācijās.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Latvijā aprīlī gaidāmas plašas starptautiskas mācības, kurās piedalīsies karavīri no desmit NATO valstīm, kā arī militārpersonas no Zviedrijas, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju.

Amerikāņu kara tehnikas izkraušana Bremerhafenas ostā Vācijā - Sputnik Latvija
Focus: Trampa prezidentūras laikā ASV zaudēs interesi par Eiropas aizsardzību
No 17. aprīļa līdz 30. aprīlim Latvijas teritorijā plānots organizēt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Summer Shield XIV". Šīs būs apvienotās sauszemes, gaisa spēku, zemessardzes un NBS Apvienotā štāba mācības, kurās plāno piedalīties NATO un "Partnerattiecības — mieram" dalībvalstu militārās vienības no ASV, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Kanādas, Vācijas, Luksemburgas, Slovākijas, Rumānijas, Bulgārijas un Zviedrijas.

Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu reģionālo stabilitāti un drošību, nostiprinātu partneru kapacitāti un veicinātu uzticību, uzlabojot sadarbību starp NATO un "Partnerattiecības — mieram" dalībvalstu bruņotajiem spēkiem, kā arī pilnveidotu sadarbību ar Zemessardzi, regulāro spēku vienībām un starptautiskajiem partneriem.

Plānots, ka militārajās mācībās piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām.

Ziņu lente
0