Politika

"Vienotība" un Nacionālā apvienība uzskata, ka par eksprezidentes kritiku vainojama Krievija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdošās koalīcijas partiju pārstāvji uzskata, ka pret Latvijas eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu vērstā kritika ir nepieļaujama vēršanās pret valsts simbolu.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Pret Latvijas eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu vērstā kritika ir nepieļaujama vēršanās pret valsts simbolu, pēc valdošās koalīcijas sēdes skaidroja "Vienotības" parlamenta frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edgars Smiltēns.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pievērsa uzmanību Vīķei-Freibergai, kad eksprezidente ar starpnieku palīdzību nodrošināja sev apbedījuma vietu I Meža kapos Rīgā.

Vaira Vīķe-Freiberga - Sputnik Latvija
Vaira Vīķe-Freiberga ir pārliecināta, ka kļuvusi par "pasūtījuma" upuri

"Eksprezidente ir ļoti cienījama persona, kas vienmēr ir paudusi viedokli un pietiekami skarbā veidā, tajā skaitā par Krievijas aktivitātēm. Tas, kas notiek pašlaik, ir mēģinājums diskreditēt Vīķes-Freibergas reputāciju," — uzskata politiķis.

Arī nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš pavēstīja, ka, viņaprāt, tiesībsargājošām institūcijām ir jāvēršas pret šīs kampaņas iniciatoriem. Pēc Bērziņa domām, runa nav par diskusiju, bet apvainojumiem, ka eksprezidente, iespējams, ļaunprātīgi izmantojusi savas pilnvaras.

Pati Vīķe-Freiberga sūdzējās par latviešu tautas naidu, ļaunumu un skaudību. Viņa paziņoja, ka ir vīlusies un ierosināja apbedīt viņu Kanādā. Pēc viņas vārdiem, svešā zemē nevienam nevarot parādīties pat domas par to, ka varētu apskaust cilvēka pēdējo mitekli.

Ziņu lente
0