Naudas viltotāji Latvijā drīz paliks bez darba

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visbiežāk veikalos mēģina samaksāt ar naudaszīmēm ar 20 un 50 eiro nominālu, taču pēdējos gados šādu mēģinājumu skaits ir samazinājies.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Mēģinājumi norēķināties Latvijas veikalos ar viltotu naudu vēl sastopami, taču ar katru gadu to kļūst mazāk, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Maxima Latvija un Rimi Latvia pārstāvjiem.

Pēc Maxima Latvija drošības departamenta direktora Jāņa Zīles teiktā, visbiežāk gadās viltotas banknotes ar 20 un 50 eiro nominālu.

Eiro banknotes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvas policija konfiscējusi 3,5 miljonus viltotu eiro

Bijuši arī gadījumi, kad cilvēki mēģinājuši norēķināties pat ar viltotām monētām. Tāpat Zīle pieminējis vienu gadījumu, kurā klients mēģinājis samaksāt ar viltus 500 eiro banknoti.

Saskaņā ar Maxima Latvija rīcībā esošo informāciju, gada laikā šajos lielveikalos novēroti tikai 47 viltotas naudas lietošanas gadījumi, ņemot vērā, ka ikdienā veikalos apkalpo 300 tūkstošus pircēju.

Tīkla Rimi Latvia pārstāve Inga Bite neatklāja precīzus datus, taču uzsvēra, ka šādi gadījumi ir ļoti reti.

Pagājušā gada pavasarī Rīgas policija pārtrauca viltotas naudas izgatavošanas ceha darbību. Tika konfiscētas viltotas naudaszīmes par kopējo summu 3,5 miljonu ASV dolāru un 200 tūkstošu eiro vērtībā.

Ziņu lente
0