Latvijas skolēniem ieteikts ņemt rokās ieročus

© Sputnik / Grigory Sysoev / Pāriet pie mediju bankasРабота магазина по продаже оружия
Работа магазина по продаже оружия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par militārās mācības stundām Latvijas skolās izteicies jaunais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

RĪGA, 20. janvāris — Sputnik. Vajadzētu atjaunot militāro mācību vidusskolu vecākajās klasēs, uzskata jaunais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Intervijā žurnālam "Ir" viņš paziņojis, ka būtu nepieciešams motivēt augstskolu studentus un ieviest militāro mācību padziļinātā veidā, jo tad augstskolu beidzēji varētu kļūt par virsniekiem. "Savukārt tā daļa sabiedrības, kura negribētu veidot militāro karjeru, varētu kļūt par atbalstošajiem zemessargiem, kuri saņemtu pamatapmācību," – Kalniņa teikto citē portāls mixnews.lv

Viņš ir pārliecināts, ka bez plašākas sabiedrības iesaistes neizdosies pacelt aizsardzības sistēmu vajadzīgajā līmenī. Pie tam militārpersona uzsvēra, ka neatbalsta obligātā dienesta atjaunošanu Latvijā.

Леонид Калныньш - Sputnik Latvija
Leonīds Kalniņš: obligātā iesaukuma atjaunošana nav iecerēta

Pēc viņa domām, armijai efektīvāk jāizmanto sadarbība ar pašvaldībām, integrējot tās aizsardzības sistēmā operatīvai reaģēšanai krīzes situācijās.

Leonīds Kalniņš izteicās, ka viņš vēlētos, lai Latvijas sabiedrība nebaidītos no Krievijas un dažādu "it kā ekspertu" draudīgajiem izteikumiem, kuri nemitīgi parādās plašsaziņas līdzekļos, piemēram, par to, cik viegli ienaidnieks varētu okupēt Latviju, vai to, ka Latvija ir neizdevusies valsts.

Iepriekš sabiedrisko iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākās parakstu vākšana par obligātā karadienesta atjaunošanu Latvijā.

Patlaban atbalstu iniciatīvai pauduši vairāk nekā 100 cilvēki. Iniciatīvas iesniegšanai Saeimā tai jāsavāc 10 tūkstoši parakstu.

Diskusijas par obligātā karadienesta atjaunošanu Latvijā norit regulāri. Pērnā gada pavasarī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL!-TB/LNNK) paziņoja, ka Latvijas sabiedrībai nāktos apspriest obligātā karadienesta atjaunošanu ar mērķi stiprināt valsts pašaizsardzību un par piemēru ņemt Igauniju un Lietuvu. No obligātā karadienesta Latvija atteicās 2006. gadā.

Ziņu lente
0