Valsts prezidents aicinājis saglabāt krievvalodīgus medijus

© Sputnik / Sergey MelkonovPrezidents Raimonds Vējonis
Prezidents Raimonds Vējonis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka republikā nepieciešams pastiprināt saturu krievu valodā sabiedriskajos medijos, bet jāmāca valsts valoda un jāskatās latviešu kanāli.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka Krievijas "maigās varas" mēģinājumi ietekmēt Latvijas iedzīvotājus nav tik sekmīgi, kā otrā puse to vēlētos. Savu viedokli viņš izteica Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Tomēr viņš uzsvēra, ka Latvijā vajadzīgi mediji krievu valodā, "jo ir sabiedrības daļa, kas vairāk runā krievu valodā, līdz ar to ir jāsaglabā šie raidījumi gan sabiedriskajā televīzijā un radio, gan iespēju robežās arī privātajā televīzijā".

"Protams, ir jautājums par saturu," — sacīja Vējonis.

Prezidents uzsvēra, ka atbalsta nepieciešamību pastiprināt saturu krievu valodā sabiedriskajos medijos. "Bet pamatā, protams, visiem ir jāmācās latviešu valoda un jāskatās kanāli latviešu valodā, " — viņš teica.

Latvija ir gatava nepopulāriem lēmumiem

Latvijas valdība ir gatava nepopulāriem lēmumiem, ko šogad, iespējams, nāksies pieņemt, sacīja Vējonis.

Šogad gaidāmi nopietni lēmumi attiecībā uz nodokļu politiku, kā arī veselības un izglītības jomā. " Vieniem tie patiks, citiem — ne. Manuprāt, svarīgākais valdībai ir šos lēmumus pieņemt," — uzskata prezidents.

Latvijas karoga krāsu lentītе. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Patriotismam jāmāca ģimenē

"Esmu pārliecināts, ka nozares ministri arī būs gatavi pieņemt šos lēmumus," — viņš piebilda.

Viņš arī atzinis, ka reemigrācijas plāns Latvijā nav pārāk veiksmīgs, — " mums vienkārši jāveic reāli darbi."

Reemigrācijas plāns pēc ekonomikas ministra Daniela Pavļuta iniciatīvas bija paredzēts demogrāfiskās situācijas uzlabošanai valstī. Pasākumu vidū tika minēta praktiska palīdzība aizbraukušajiem pilsoņiem un viņu ģimenēm, kuri vēlētos atgriezties un strādāt valstī, izveidot uzņēmumus un attīstīt biznesa sakarus ar Latviju.

Piemēram plāns ietver emigrējošo Latvijas iedzīvotāju atbalstu birokrātisko procedūru nokārtošanā, informāciju par darba tirgu Latvijā un vakancēm, augsti kvalificētu darbinieku piesaistīšanu, pateicoties uzņēmēju finansēšanai, latviešu valodas mācības, aktīvu sadarbību ar latviešu diasporu visā pasaulē ar mērķi veicināt informāciju par situāciju Latvijas darba tirgū un biznesa jomā, palīdzību mājās atbraukušo iedzīvotāju bērnu integrācijai izglītības vidē. Plāns paredzēja arī nepamatoto krievu valodas zināšanu prasības ierobežošanu darba meklētājiem un repatriantu loka paplašināšanu.

Ziņu lente
0