Politika

Viss ir atkarīgs no "Saskaņas": ZZS izvēlas kandidātu Rīgas mēra postenim

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Zaļās partijas (LZP) Rīgas nodaļas vadītājs Valdis Kalnozols un Rīgas mēra kandidāts no "Vienotības" Vilnis Ķirsis ir norūpējušies par to, vai ZZS kandidāts nesadarbosies ar "Saskaņu".

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Latvijas Zaļās partijas (LZP) Rīgas nodaļa nolēmusi kā Rīgas domes priekšsēdētāja kandidatūru no Zaļo un zemnieku savienības saraksta atbalstīt Edgaru Tavaru, aģentūru LETA informēja nodaļas vadītājs Valdis Kalnozols.

Iepriekš neoficiāli avoti vēstīja, ka LZP kā iespējamo ZZS kandidātu Rīgas mēra postenim izvirza apspriešanai ZZS valdē LZP līdzpriekšsēdētāja Viestura Silenieka kandidatūru. Nils Ušakovs intervijā radio "Doma laukums" Silenieku nosauca par "spēcīgu kandidātu".

Здание городской Думы в Риге - Sputnik Latvija
"Vienotībai" neizdodas atlaist Rīgas domes departamenta vadītāju

Kalnozols, kurš ir arī Saeimas deputāts, jau iepriekš izteicies, ka par mēra kandidātu vēlētos virzīt Tavaru, nevis LZP līdzpriekšsēdētāju Viesturu Silenieku. Politiķis norādīja, ka pēc tam, kad parādījās informācija par iespēju kā mēra kandidātu virzīt Silenieku, politiskajam spēkam nācās saskarties ar izsmieklu, kā arī sākās runas par iespējamu vienošanos par sadarbību ar partiju "Saskaņa".

Kalnozols kritiski vērtē šāda negatīva partijas tēla veidošanos, tāpēc norāda, ka par mēra kandidātu būtu jāvirza LZP valdes priekšsēdētājs Tavars. Politiķis skaidro, ka pirms vairākiem gadiem, kad neviens negribēja būt par valdes priekšsēdētāju, Tavars kā "perspektīvs cilvēks" uzņēmās pildīt šos pienākumus un kopš tā laika partijas biedru, nodaļu, kā arī deputātu skaits pašvaldībās un Saeimā esot dubultojies.

ZZS līdzpriekšsēdētājs Armands Krauze informēja, ka izteikumi par iespējamo sadarbību ar "Saskaņu" var apgrūtināt Silenieka atbalstu. Iepriekš ZZS pieņēma lēmumu pašvaldību vēlēšanās Rīgā piedalīties ar kopīgu sarakstu, tāpēc "zaļajiem" un "zemniekiem" nāksies vienoties par vienu mēra kandidātu.

Galīgais lēmums tiks pieņemts LZP sēdē 13. janvārī, pēc tam mēra kandidatūra tiks iesniegta apspriešanai ZZS valdes sēdē.

Ķirsis aicina atteikties no sadarbības ar "Saskaņu"

Partijas "Vienotība" Rīgas mēra kandidāts Vilnis Ķirsis aicina Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) ar parakstiem apliecināt kopīgu darbu Rīgas domē un atteikties no "Saskaņas" atbalstīšanas.

Вилнис Кирсис - Sputnik Latvija
Vienotības kandidāts mēra amatam: "Cilvēki bēg no Rīgas"

Partijas "Vienotība" preses sekretāre Laila Timrota aģentūru LETA informēja, ka ar šo aicinājumu Ķirsis nācis klajā, kad ZZS vadošie politiķi pavēstījuši medijiem par iespējamo sadarbību ar "Saskaņu" pēc pašvaldību vēlēšanām.

Ķirsis uzskata, ka nav pieļaujama vēlētāju mānīšana, vārdos skandējot cīņu pret "savējo bīdīšanu amatos" pašvaldības kapitālsabiedrībās un korupciju Rīgas domē, bet slepus tirgojoties ar "Saskaņu" par kopīgu darbu pēc pašvaldību vēlēšanām.

"Apšaubīju informāciju, ka jau šobrīd notiek tirgošanās par amatiem pašvaldībā un ienesīgiem posteņiem domes pārraudzītajās iestādēs, taču pēc pēdējiem ZZS politiķu izteikumiem par iespējamu sadarbību ar Ušakova/Amerika bloku nākamajā Rīgas domes sasaukumā, šādas ziņas, šķiet, ļoti ticamas," – stāsta Ķirsis.

Šodien Ķirsis iepazīstinās ZZS un VL-TB/LNNK ar memoranda projektu, kurā ierosinās partijām vienoties par sadarbības principiem Rīgas domē un apstiprināt atteikšanos no Ušakova un Amerika koalīcijas atbalsta.

Ziņu lente
0