Jaungada aptauja liecina, ka Latvijas iedzīvotāju optimisms sarucis

© Sputnik / Sergey MelkonovСалют в честь Нового года на набережной Даугавы
Салют в честь Нового года на набережной Даугавы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katrs ceturtais valsts iedzīvotājs uzskata, ka aizvadītais gads bijis sliktāks nekā 2015. gads.

RĪGA, 2. janvāris — Sputnik. Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS pētījums liecina, ka tikai 17% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka 2016. gads valstij bijis labāks nekā iepriekšējais, informē LSM.lv.

Katrs ceturtais valsts iedzīvotājs uzskata, ka aizvadītais gads bijis sliktāks nekā 2015. gads. Vienlaikus nākotnes prognozes ir optimistiskākas: 25% cer, ka šis gads Latvijā būs labāks nekā iepriekšējais.

С чемоданами - Sputnik Latvija
Liela daļa Latvijas iedzīvotāju būtu gatava doties dzīvot uz kādu no Rietumvalstīm

Šis rādītājs gan ir mazāks, nekā pirms gada aplēstais – tolaik labākai nākotnei ticēja 30% Latvijas iedzīvotāju, atgādināja SKDS centra vadītājs Arnis Kaktiņš.

"Savukārt, kad jautājam, kāds tieši bijis gads cilvēkam un kāds varētu būt nākamais, aina ir saskatāma labāk: 27% saka, ka aizvadītais gads bijis labāks nekā iepriekšējais, un tikai 18% uzskata, ka tas bijis sliktāks," – viņš paskaidroja.

Savukārt aptaujāto personīgās prognozes 2017. gadam liecina, ka 43% uzskata: šis gads noteikti būs labāks nekā "kaitnieciskais garais gads".

"Taču arī šajā ziņā, salīdzinot ar to, kas bija pirms gada vai diviem gadiem, šie personīgie vērtējumi un prognozes bija labākas nekā pašlaik," – atzina sociologs.

Ziņu lente
0