Pieaugs dabasgāzes tarifi mājsaimniecībām

© Foto : baltnews.lvИнчукалнское газохранилище
Инчукалнское газохранилище - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. janvāra par 3% pieauguši dabasgāzes tarifi, ja mājsaimniecības patēriņš ir līdz 500 kubikmetru gadā.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. No 1. janvāra pieauguši dabasgāzes tarifi mājsaimniecībām, informē LETA, atsaucoties uz AS ''Latvijas Gāze'' publiskoto informāciju.

Ja mājsaimniecības patēriņš ir līdz 500 kubikmetru gadā, tad dabasgāzes tarifs būs 0,69 eiro par kubikmetru (ieskaitot akcīzes nodokli un pievienotās vērtības nodokli), kas ir par 3% lielāks nekā iepriekš. Savukārt mājsaimniecībām ar patēriņu no 500 līdz 25 000 kubikmetru gadā tarifs pieaugs par 8,1% — līdz 0,4 eiro par kubikmetru.

Gāzes plīts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijai prognozē gāzes tarifu palielināšanos Latvijas Gāzes sadales gadījumā

Vienlaikus tarifs joprojām būs zemāks nekā pērnā gada sākumā, kad mājsaimniecībām ar patēriņu 500 kubikmetru gadā tas bija 0,72 eiro par kubikmetru, bet mājsaimniecībām ar patēriņu no 500 līdz 25 000 kubikmetru gadā – 0,43 eiro.

Dabasgāzes cena ir piesaistīta mazuta (ar sēra saturu līdz 1%) un dīzeļdegvielas (ar sēra saturu līdz 0,1%) cenas/kotācijas indeksam FOB ARA (Free On Board Amsterdam, Rotterdam, Antwerp) naftas produktu biržās, kā arī Eiropas Centrālās bankas noteiktajai eiro un ASV dolāra kursa attiecībai.

Mainoties mazuta un dīzeļdegvielas kotācijai (tiek ņemta vērā faktiskā deviņu mēnešu vidējā kotācija) un valūtu kursu attiecībām, tiek piemēroti atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātie tarifi.

Klientiem ar mazāku dabasgāzes patēriņu nekā 25 000 kubikmetru gadā tarifi tiek mainīti katra gada 1. janvārī un 1. jūlijā.

Ziņu lente
0