Lūgties uz Krieviju: latgaļu mācītājs palīdz saņemt iebraukšanas atļauju

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas sv. Grigorija Apgaismotāja Armēņu baznīca. Foto no arhīva
Rīgas sv. Grigorija Apgaismotāja Armēņu baznīca. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārsavas novada iedzīvotāji bieži noformē atļaujas iebraukšanai Krievijā reliģiskiem mērķiem. Šajā ziņā viņiem atbalstu sniedz vietējās draudzes mācītājs, ziņo televīzijas raidījums.

RĪGA, 19. decembris — Sputnik. Latgalē pareizticīgo mācītājs palīdz vietējiem iedzīvotājiem saņemt atļauju atvieglotai ieceļošanai Krievijā, vēsta telekanāla TV3 raidījums Nekā personīga.

Зарубежные страны. Израиль - Sputnik Latvija
Kaut kas pārsteidzošs: arheologi pirmo reizi 500 gadu laikā atvēruši Kristus kapu

Pareizticīgo baznīca tika atklāta Kārsavas novadā Goliševas ciematā 1834. gadā. Pirms dažiem gadiem par baznīcas mācītāju kļuvis priesteris Aleksejs Vinogradovs, kura vadībā tika atjaunots vecais akmens aizžogojums apkārt baznīcai un savākta nauda jauniem zvaniem. To paveikt nebija viegli, jo Goliševā, tāpat kā visā Latgalē, ar katru gadu iedzīvotāju skaits sarūk, turklāt 2010. gadā ciemā pat slēdza skolu.

Raidījums vēsta, ka Vinogradovs par ziedojumiem baznīcai izsniedz vietējiem iedzīvotājiem izziņas par to, ka viņi vēlas apmeklēt dievkalpojumus un baznīcas pie Latvijas robežas — šāda izziņa ir vajadzīga, lai saņemtu atvieglotās ieceļošanas dokumentus Krievijā. Pierobežas apgabalu iedzīvotāji var saņemt šādu atļauju, ja Krievijā viņiem dzīvo radinieki, ir nekustamais īpašums, vai apglabāti ģimenes locekļi, kā arī reliģisko pasākumu apmeklēšanai.

Икона Спасителя во время Божественной литургии - Sputnik Latvija
Ticīgo skaits Latvijā kļūst mazāks

Izrādījās, ka pagājušajā gadā Kārsavā gandrīz puse pieteikumu vīzai iesniegta tieši ar reliģiskajiem mērķiem, lai gan ir aizdomas, ka vietējie iedzīvotāji vienkārši brauc pēc lētas degvielas. Raidījuma autori pauž bažas par to, ka 70 km attālumā no Kārsavas Pleskavas apgabalā atrodas Krievijas helikopteru bāze.

Tomēr amatpersonas — Kārsavas novada domes vadītāja Ināra Silicka un Latvijas robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars — paziņojuši, ka Latvijas puse nekādas problēmas šajā situācijā nesaskata. Vīzas ir izsniegtas saskaņā ar noteikumiem, bet ar kādu mērķi vietējie iedzīvotāji brauc uz Krieviju — uz baznīcu vai uz benzīntanku — to lai noskaidro Krievijas varas iestādes.

Ziņu lente
0