Grāmatvežiem būs jāapdrošinās

© pixabayKalkulators. Foto no arhīva
Kalkulators. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajos gados Latvijā ieviesīs jaunus obligātās apdrošināšanas veidus, 2017. un 2018. gadā tie skars ārpakalpojumu grāmatvežus un dronu īpašniekus.

Rīga, 18. decembris — Sputnik. Tuvākajos gados Latvijā tiks ieviesti jauni obligātās apdrošināšanas veidi, vēsta LETA, atsaucoties uz Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopoto informāciju.

Пикет малых предпринимателей против отмены налога с микропредприятий - Sputnik Latvija
Saeima vērtēs ieceri nākamgad palielināt MUN likmi līdz 15%

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas vadītājs Jānis Abāšins sarunā ar žurnālistiem atzina, ka pašlaik daudzos obligātajos civiltiesiskās apdrošināšanas veidos ir ļoti zemas apdrošināšanas summas, kas nozīmē vāju klientu aizsardzību, tādējādi šajā jomā nepieciešami uzlabojumi.

No 2017. gada 1. jūlija tiks ieviesta grāmatvedības ārpakalpojumu uzņēmumu profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Šo prasību paredz novembrī pieņemtie grozījumi likumā "Par grāmatvedību". Likuma grozījumi noteic, ka ārpakalpojuma grāmatvedim ir pienākums apdrošināt savu civiltiesisko atbildību par profesionālās darbības vai bezdarbības rezultātā nodarītajiem zaudējumiem, un profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālais atbildības limits nedrīkst būt mazāks par 3000 eiro.

Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valdība apsver izņēmumus minimālās sociālās apdrošināšanas iemaksām

Savukārt no 2018. gada tiks ieviesta obligātā apdrošināšana bezpilota gaisakuģu jeb dronu īpašniekiem. Ja bezpilota gaisa kuģa kopējā pacelšanās masa pārsniedz 1,5 kilogramus, īpašniekam jāapdrošina sava civiltiesiskā atbildība pret zaudējumiem, kas varētu tikt radīti trešās personas veselībai, dzīvībai vai mantai, kā arī videi. Minimālais limits šajā segmentā nav noteikts.

Abāšins arī vērsa uzmanību, ka tālākā nākotnē būs jādomā par apdrošināšanas risinājumiem situācijās, kuras pašlaik vēl var šķist fantastiskas, piemēram, jādomā par to, kā apdrošināt civiltiesisko atbildību bezpilota automašīnām. Tostarp viena no iespējamām versijām ir, ka atbildība būs jāuzņemas bezpilota automašīnu ražotājam.

Ziņu lente
0