Ārvalstu tūristi izvēlās Daugavpili

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils tūrisma informācijas centrā šogad pieaudzis ārvalstu tūristu skaits.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Daugavpils tūrisma informācijas centrā (TIC) aktīvajā tūrisma sezonā — no šā gada 1. maija līdz 30. septembrim — ir pieaudzis ārvalstu tūristu skaits, taču samazinājies vietējo ceļotāju skaits, aģentūrai LETA pastāstīja Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras klientu apkalpošanas speciāliste Karolina Dedele.

Pierobežas stabs uz Latvijas un Igaunijas robežas - Sputnik Latvija
Valkas pašvaldība stāsta par "alkohola tūrisma" priekšrocībām
Viņa atzīmēja, ka no visiem Daugavpils TIC šajā sezonā apkalpotajiem viesiem 69% bija vietējie tūristi un ceļotāji, bet 31% ārzemju tūristu. TIC samazinājās vietējo tūristu un ceļotāju skaits, taču pieaudzis ārvalstu tūristu skaits.

Pēc Dedeles teiktā, saskaņā ar tūrisma tirgus attīstības tendencēm, arvien vairāk tūristu kā galveno informācijas iegūšanas avotu izmanto internetu, tajā skaitā sociālos tīklus.

"Elektroniskās tehnoloģijas nosaka jaunu informācijas komunikācijas vidi tūrismā, ļaujot lielam datu apjomam būt pieejamam jebkurā laikā un vietā, atbilstoši klienta prasībām, vajadzībām un vēlmēm," — viņa skaidroja.

Iepriekšminētā iemesla dēļ viens no Daugavpils TIC galvenajiem darba virzieniem turpmāk būs pielāgoties globālā tirgus tendencēm, izmantojot TIC oficiālo interneta vietni visitdaugavpils.lv kā primāro tūrisma informācijas sniedzēju. Pamatojoties uz "Google Analytics" datiem, šogad laikā no šā gada 1. maija līdz 30. septembrim visitdaugavpils.lv bija 280 029 skatījumu, kas ir par 12% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Mājaslapas lietotāji visvairāk interesējās par pilsētas apskates objektiem, naktsmītnēm un notiekošiem pasākumiem.

Vecrīgas ielās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas tūrisma labas ziņas

Dedele atzīmēja, ka Daugavpils TIC izmanto arī citus informācijas sniegšanas kanālus, lai palielinātu potenciālo tūristu un apmeklētāju informētību, tajā skaitā izplata informatīvos materiālus Latvijas tūrisma informācijas centros, Daugavpils tūristu mītnēs un citviet.

Viņa arī pastāstīja, ka šogad Latvijas nacionālajā stendā Daugavpils tika pārstāvēta vairākās starptautiskās tūrisma izstādēs Somijā, Nīderlandē, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā, kā arī starptautiskajā tūrisma izstādē, gadatirgū "Balttour" Rīgā, kur apmeklētājiem tika piedāvāta iespēja iepazīties ar Daugavpils tūrisma pakalpojumu klāstu un iegūt informatīvos materiālus potenciālā ceļojuma plānošanai.

Ziņu lente
0