Tatjana Ždanoka: Cilvēktiesību jēdziena selektīva izpratne apdraud mazākumtautību tiesības uz vienlīdzību

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasEiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka. Foto no arhīva
Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EP deputāte pauda sašutumu par to, ka starptautiskā līmenī tiek mēģināts atrast vienu grēkāzi, kam cilvēktiesību un vienlīdzības jautājumā sokas vissliktāk, uzsverot, ka patlaban par tādu izvēlēta Krievija, taču "visi pārējie sevi uzskata par baltiem un pūkainiem".

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Cilvēktiesību jēdziena selektīva izpratne un piemērošana apdraud ikviena, tostarp mazākumtautību, tiesības uz vienlīdzību, šodien "Latvijas Cilvēktiesību komitejas" sēdē sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka, ziņo aģentūra LETA.

Viņa pauda, ka mūsdienās pastāv nopietna problēma ar cilvēktiesību jēdzienu, kā arī ar cilvēktiesību aizstāvību.

"Šo jēdzienu degradē diskusijas, kas noris sabiedrībā. Pamatā tas notiek tādēļ, ka cilvēktiesību jēdziens tiek piemērots ļoti izvēlīgi. Neskatoties uz to, ka visi piedzimst vienlīdzīgi savās tiesībās, mēs redzam, ka, piemēram, mazākumtautību pārstāvji Latvijā saskaras ar šī koncepta realizēšanu dzīvē," sacīja Ždanoka.

Viņa pauda sašutumu, ka "vienlīdzības principi tiek pārkāpti teju uz katra soļa, tostarp Latvijā".

Депутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин - Sputnik Latvija
Mamikins lūdz Eiropas Komisiju tikt skaidrībā ar Latvijas melnajiem sarakstiem

EP deputāte uzsvēra, ka starptautiskā līmenī tiek mēģināts atrast vienu grēkāzi, kam cilvēktiesību un vienlīdzības jautājumā sokas vissliktāk, uzsverot, ka patlaban par tādu izvēlēta Krievija, taču "visi pārējie sevi uzskata par baltiem un pūkainiem".

"Mēs tagad dzīvojam haosā, īpaši asu haosa formu piedzīvo atsevišķas pasaules valstis," norādīja Ždanoka, piebilstot, ka patlaban piedzīvojam pārmaiņu laiku.

Atskatoties uz 1992.gadu, kad dibināta "Latvijas Cilvēktiesību komiteja", Ždanoka atsauca atmiņā tolaik notikušās pārmaiņas, jaunu valstu rašanos — tas bija nevis haosa, bet gan jaunbūves laiks.

Taču tagad redzams, ka pasaule atkal piedzīvo lielas pārmaiņas, kas pieprasa īpaši vērīgi sekot cilvēktiesību ievērošanai, savu viedokli klātesošajiem pauda politiķe.

Ziņu lente
0