Latvijas un Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas vienojas par sadarbību

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasMilitārās mācības. Foto no arhīva
Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas aizsardzības ministri noslēdza vienošanos par sadarbību aizsardzības jomā.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Latvijas un Baltkrievijas militārās institūcijas vakar parakstīja līgumu aizsardzības jomā.

Piektajā un sestajā decembrī Latvijā oficiālā vizītē uzturējās Baltkrievijas aizsardzības ministrs ģenerālleitnants Andrejs Ravkovs. Vizītes laikā notika viņa tikšanās ar Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Tika pārrunāti plašu dažādi jautājumi, tostarp divpusēja sadarbība militārā jomā.

Ukraina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina bīstas no Krievijas uzbrukuma

"Vizītes rezultātā bija parakstīts līgums starp Baltkrievijas Republikas un Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijām par sadarbību aizsardzības jomā," — informēja Sputnik Baltkrievija aizsardzības resorā.

Aģentūra LETA atzīme, ka vienošanās paredz veicināt abu valstu sadarbību tādās jomās kā starptautiskā drošības un aizsardzības politika, gaisa telpas novērošana, bruņojuma kontrole, NATO programmas Partnerattiecības mieram aktivitātes, militārā medicīna, kā arī vides aizsardzība, kultūras un sporta aktivitātes bruņotajos spēkos.

Vizītes ietvaros Baltkrievijas delegācija apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku instruktoru skolu Cēsīs, kur iepazinās ar skolas uzdevumiem un aktualitātēm.

Ziņu lente
0