Iespējams, prezidents neizsludinās grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā

© Foto : president.lvRaimonds Vējonis. Foto no arhīva
Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liela neapmierinātība no uzņēmēju puses un neskaidrības pieņemtos grozījumos var pamudināt prezidentu nodot tos otrreizējai caurlūkošanai parlamentā, taču lojalitātes grozījumi paliks nemainīti.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. Visticamāk, Saeimas atbalstītās izmaiņas mikrouzņēmumu nodokļa režīmā tiks nodotas otrreizējai caurlūkošanai parlamentā, Latvijas Televīzijas raidījumā "1 pret 1" teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vēsta aģentūra LETA.

Prezidents skaidroja, ka no uzņēmēju puses izskanējusi liela neapmierinātība ar izmaiņām mikrouzņēmumu nodokļa režīmā. Tostarp šī nodokļa maksātājiem īsti nav skaidrs, kas viņu darbībā nākamgad mainīsies.

"Esmu pārliecināts, ka Mikrouzņēmumu nodokļa likums tiks atdots atpakaļ otrreizējai caurskatīšanai," — sacīja prezidents. Viņš uzsvēra, ka vēlas, lai uzņēmējiem, kas izmanto šo regulējumu, būtu skaidrs, kas ar viņiem nākamgad notiks.

Papildus prezidents uzsvēra, ka trešdien ir plānota visu iesaistīto pušu argumentēta diskusija par Saeimā pieņemtajiem lojalitātes grozījumiem Izglītības likumā. Viņš sacīja, ka tiks runāts par to, kāpēc vispār šādi grozījumi plānoti un kādi ir argumenti pret tiem.

Nodokļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Amatnieki piketēs pret mikrouzņēmumu nodokļa likvidēšanu

"Viens ir skaidrs — lojalitātei ir jābūt. Skolotājiem ir jābūt lojāliem. Domāju, ka par to neviens nestrīdas. Bet ir jābūt skaidriem kritērijiem, kā tad to procesu iedarbināt,"- teica Vējonis.

Kā ziņots, Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, noraidot priekšlikumus ilgāk saglabāt šo režīmu.

Likuma izmaiņas paredz, ka esošajiem mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem, kas vēlēsies turpināt saimniecisko darbību pēc 2018. gada 31. decembra, līdz 2018. gada 15. decembrim būs jāreģistrējas par uzņēmumu ienākumu nodokļa vai iedzīvotāju ienākumu nodokļa maksātāju.

Savukārt Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) un Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) lūgušas Vējonim neizsludināt Saeimā pieņemtos lojalitātes grozījumus Izglītības likumā.

Organizācijas uzskata, ka izglītības iestādē jāstrādā Latvijai lojāliem pedagogiem, un lūdz Valsts prezidentu neizsludināt grozījumus Izglītības likumā, atdodot tos otrreizējai izskatīšanai Saeimā.

Ziņu lente
0