Biovela paziņo, ka inficētā produkcija ir izņemta no tirdzniecības

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Biovelas vadītājs apliecinājis, ka visa ar bīstamo baktēriju inficētā produkcija tika izņemta no Latvijas veikaliem, Lietuvā notiek uzņēmuma saražotās produkcijas pārbaude.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, Lietuvas gaļas pārstādes uzņēmums Biovela izņēmis no Latvijas tirdzniecības vietām visu ar bīstamo verotoksigēno E. Coli baktēriju inficētu produkciju pēc tam, kad Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests to konstatējis tā ražotajā auksti kūpinātajā "Mājas desā".

Laboratorijas darbiniece. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Biovela uzņēmuma ražotā desā tika konstatēta bīstama baktērija

Lietuvas Valsts Pārtikas un veterinārais dienests sācis rūpīgu kompānijas produkcijas pārbaudi.

Biovela vadītājs Žilvins Lenktaitis sacīja, ka no tirdzniecības tīkliem Latvijā bija izņemta visa produkcija, kurā bija atrasta baktērija.

Savukārt Lietuvas Valsts Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektora vietnieks Vidmants Paulasks paziņoja, ka notiek izmeklēšana, vai baktērija ir arī citos uzņēmuma ražotajos gaļas izstrādājumos. Pārbaudes rezultāti gaidāmi trešdien.

"Ja nekļūdos, Latvijā nonāca 80 kilogrami desas, kurā atklāta baktērija. Lietuvā šī partija nenonāca, tomēr neskatoties uz to ir sākta detalizēta izmeklēšana. Ir paņemti papildu paraugi," — paskaidrojis Paulausks.

Viņš piebilda, ka neizslēdza iespējamību, ka baktērijas nonākšanas Biovelas produkcijā iemesls ir nekvalitatīvas izejvielas.

Ziņu lente
0