Rīga ir kļuvusi par vienu no vispievilcīgākajām pilsētām Ziemassvētku ceļojumam

© Foto : baltnews.lvRīgas uguni
Rīgas uguni - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar portāla Post Office Travel Money datiem, divu dienu atpūtas cena diviem Rīgā būs 635 eiro. Taču par pievilcīgāko pilsētu, no ceļojuma vērtības viedokļa, kļuvusi Tallina. Tur britu tūristi tērēs 625 eiro.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Rīga iekļuvusi britu tūristu vispievilcīgāko pilsētu reitingā, ņemot vērā divu dienu ilga Ziemassvētku ceļojuma izmaksas divām personām. Latvijas galvaspilsēta piekāpusies tikai Tallinai. Par to raksta britu avīze The Mirror.

Skvērs pie Sv.Pētera baznīcas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgas tūrismu attīstīs par trīs miljoniem eiro

Šo reitingu sastādījis portāls Post Office Travel Money, tika aprēķinātas izmaksās diviem cilvēkiem, tai skaitā viesnīcas ar brokastīm, divas vakariņas ar vīnu, kafiju, kā arī svētku dzērieni un uzkodas Ziemassvētku tirdziņos.

Lēto virzienu topa pirmajā vietā ir Tallina. Tur britu tūristi divām naktīm iztērēs 625 eiro, pat ņemot vērā, ka Lielbritānijas sterliņu mārciņa 2015. gadā sarukusi par 18% attiecībā pret eiro.

Otrajā vietā reitingā ierindojās Latvijas galvaspilsēta Rīga, kas izmaksā britu tūristiem par 10 eiro dārgāk. Par divu dienu atpūtu Rīgā nāksies samaksāt 635 eiro.

Trešo vietu ieņēmusi Čehijas galvaspilsēta — Prāga. Tik augstu vietu reitingā tai nodrošināja, pirmkārt, kafejnīcas, kas piedāvā mielastus par sapratīgu naudu. Prāgas apmeklējumam portāls Post Office Travel Money iesāka britiem plānot 676 eiro.

Top-5 iekļuvušas arī Minhene, kur atpūtas brauciens izmaksās 707 eiro, un Vīne — 872 eiro.

Par visdārgāko 11 pilsētu reitingā kļuvusi Zviedrijas galvaspilsēta. Divām dienām Stokholmā briti var iztērēt aptuveni 930 eiro.

Ziņu lente
0