Biovela uzņēmuma ražotā desā tika konstatēta bīstama baktērija

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasLaboratorijas darbiniece. Foto no arhīva
Laboratorijas darbiniece. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas lielākie veikalu tīkli apgalvo, ka šajos veikalos nav Biovela Lietuvas firmas Mājas desas, kurā tika konstatēta baktērija E. Coli.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatē Lietuvas uzņēmuma Biovela ražotajā auksti kūpinātajā "Mājas desā" konstatējis cilvēka veselībai bīstamo verotoksigēno E. Coli baktēriju, vēsta aģentūra LETA.

Kā informēja PVD pārstāve Ilze Meistere, baktērija E. Coli var izraisīt caureju vai asiņaino caureju. PVD aicina nelietot uzturā šo desu, kuras derīguma termiņš ir 2017. gada 22. janvāris, svītru kods — 4770118401377.

Uzņēmums garantējis, ka līdz 11. novembra vakaram šīs desas partija tiks izņemta no aprites.

Mežacūka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igauņiem nāksies apēst visas mežacūkas

PVD par notikušo informējis arī Lietuvas Pārtikas un veterināro dienestu un ziņojis Eiropas Savienības Ātrajā brīdināšanas sistēmā.

Kā norādīja Maxima, Rimi, Aibe, top! veikalu pārstāvji, šos veikalos šī prece nav nopērkama. Savukārt Rimi un Maxima veikalos Mājas desas pārdošana nav jau sen. Piesārņots produkts tika izņemts no Aibe veikaliem. Tirdzniecības tīklā top! atzina, ka dažos veikalos Mājas desa bija pārdošanā, bet, pateicoties operatīvajai informācijai no piegādātājiem, to izņēma no aprites.

Šā gada vasarā desas ražotājs — uzņēmums Biovela bija iesaistīts nelielā Baltijas skandālā: ietuvas uzņēmēji, piemēram, gaļas pārstrādes uzņēmuma "Biovela Group" vadītājs Virgīnijs Kantausks, kā arī Valsts Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Jons Miļus, kurš burtiski nākamajā dienā tika kritizēts par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Lietuvas lauksaimniecības ministrs Virdgīnija Baltraitene kopā ar vīru un dēlu piedalījās mežacūku medībās un vakariņos.

Lietuvā šī maltīte izraisījusi skandālu augstākā līmenī, bet Latvijā Ministru prezidents Māris Kučinskis tikai pārmeta Dūklavam "neveiklu komunikāciju".

Ziņu lente
0