Latvijas pilsoņiem nebūs ļauts dienēt Ukrainas armijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības pārstāvji vēlējās ierosināt Nacionālās drošības likuma grozījumus, kas ļautu Latvijas pilsoņiem dienēt Ukrainas armijā, taču Saeima iniciatīvu neatbalstīja.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Saeima noraidījusi Nacionālās apvienības ierosinājumus, un Latvijas pilsoņiem netiks dāvāta iespēja dienēt Ukrainas armijā, vēsta portāls Lsm.lv.

Likumprojektu, kas paredzēja iespēju Latvijas pilsoņiem dienēt Ukrainas armijā, iesnieguši Nacionālās apvienības deputāti Edvīns Šnore un Jānis Dombrava. Šo ierosinājumu viņi izteikuši pirms Nacionālās drošības likuma grozījumu otrā lasījuma.

Krievijas miernešu kontroles postenis pie Benderas pilsētas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina piešķirs "zaļo koridoru" Krievijas karaspēka izvešanai no Piedņestras. Maskava izbrīnīta
Deputāti ieteica iekļaut likumā punktu, kas ļautu Latvijas pilsoņiem dienēt NATO partnervalstu bruņotajos spēkos, starp kurām ir ne tikai Ukraina, bet arī Melnkalne un Bosnija. Tomēr visus ieinteresēja tieši Ukraina — tās armijā, pēc Šnores rīcībā esošās informācijas, dienējuši vairāki Latvijas pilsoņi.

Šī gada pavasarī telefona sarunā ar prankeriem no Krievijas Dombrava stāstīja par cilvēku, kurš Ukrainā karojis "Labējā sektora" pusē, taču tālākajā sarunā ar žurnālistiem atteicās pat pavēstīt, vai runa ir par Latvijas pilsoni vai iedzīvotāju.

Savā uzrunā Saeimā Šnore pieminēja tādu piemēru kā Ziemas karš Somijas un PSRS starpā — tā laikā daudzi brīvprātīgie no Latvijas devušies palīdzēt Somijai, un viņu rīcība nav bijusi krimināli sodāma.
Tomēr likumprojekts tika noraidīts. Deputātiem vēl nāksies pieņemt lēmumu par grozījumiem Nacionālās drošības likumā trešajā, galīgajā lasījumā.

Pašlaik Latvijas pilsoņiem ir tiesības dienēt tikai NATO dalībvalstu bruņotajos spēkos.

Ziņu lente
0