Rīgā notiek diskusija par Kremļa ietekmi uz medijiem

© Artis PupinsТелевизионная вышка в Риге
Телевизионная вышка в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Demokrātijas fonda, Latvijas Televīzijas, "Legatum" institūta un LATO pārstāvji spriež par Kremļa ietekmi uz medijiem, iespējām ar to konkurēt un piesaistīt krievvalodīgo auditoriju.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Pēc aģentūras LETA informācijas, Rīgā, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, šodien notiek diskusija par Kremļa ietekmi uz medijiem "Divi gadi cīņā ar Kremļa meliem. Cik tālu esam?".

Preses kioski. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Visu cīņai ar "Kremļa drakonu": Eiropu biedē Krievijas plašsaziņas līdzekļi

Diskusiju organizē "Hromadske.ua", Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO), Latvijas Universitāte un Rīgas Ekonomikas augstskola.

Tās mērķis ir spriest par neatkarīgo mediju iespējam konkurēt ar Kremļa sponsorētajiem un kontrolētajiem kanāliem, kā arī izaicinājumiem krievu valodā raidošiem vai rakstošiem plašsaziņas līdzekļiem bijušās Padomju Savienības telpā. Diskusijā piedalīsies Eiropas Demokrātijas fonda izpilddirektors Ježijs Pomjanovskis, Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, "Legatum" institūta pārstāvis, kā arī Krievijas žurnālists Konstantīns fon Egerts.

LATO valdes priekšsēdētājs Toms Baumanis norāda, ka LATO vienmēr ir atbalstījusi vārda brīvību un objektīvu žurnālistiku. Pēc viņa teiktā, sadarbība ar neatkarīgo multimediju organizāciju "Hromadske.ua" diskusijas veidošanā ir apliecinājums veiksmīgai sadarbībai starp Latviju un Ukrainu.

LATO ir nevalstiska organizācija, dibināta 2000. gadā, un tās mērķis ir informēt Latvijas sabiedrību par NATO un Latvijas dalību NATO.

Ziņu lente
0