NATO satraukta: karavīri Latvijā nenodarbojas ar sportu

© ARMEND NIMANI / AFPNATO. Foto no arhīva
NATO. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārās infrastruktūras attīstība Latvijā ir ļoti slikta, to norāda arī sabiedrotie NATO, pavēstīja valsts aizsardzības ministrs.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. NATO dalībvalstis, kas nākamgad plāno dislocēt savus karavīrus Latvijas teritorijā, uztrauc sporta nodarbību trūkums Latvijas bruņoto spēku bāzēs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pavēstīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ziņo aģentūra LETA.

Sporta infrastruktūras trūkumu aizsardzības ministrs vērtēja kā katastrofālu, taču pauda pārliecību, ka nākamgad situācija uzlabosies. Sporta infrastruktūras trūkumu viņš pamatoja, teikdams, ka iepriekš Aizsardzības ministrija tērējusi budžeta līdzekļus ārpus savām tiešajām funkcijām un nauda ieguldīta arī civilajā infrastruktūrā.

"Tā rezultātā šobrīd ir situācija, ka nevienā no militārajām bāzēm nav sporta bāzes. Tas ir ļoti katastrofāli. To uzsvēruši arī mūsu sabiedrotie, kas nesen kuplā skaitā ieradās Latvijā iepazīšanās vizītē," — apliecināja ministrs.

Ministrs gan paziņoja, la pašlaik līdzekļi ir "pārplānoti", un nākamgad izdosies sākt sporta infrastruktūras būvniecību Ādažos, kur būvinspektori ir aizlieguši turpmāk izmantot šobrīd esošo sporta infrastruktūru. Viņš solīja atrast arī pagaidu variantus, kas dāvās iespēju karavīriem nodarboties ar sportu.

Šobrīd rit aktīvi kazarmu būvdarbi NATO ārvalstu karavīru izmitināšanai. Viena no tām atklāta šonedēļ Ādažos.

 

Ziņu lente
0