Latvijas iedzīvotājiem piedāvā par brīvu pārbaudīt datora "veselību"

CC0 / PxHere / Ноутбук на столе
Ноутбук на столе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Datorologs aicina visus Latvijas iedzīvotājus šodien līdz plkst.16.00 bezmaksas pārbaudīt savus portatīvus datorus.

Rīga, 19. oktobris — Sputnik. Kā pastāstīja aģentūrai LETA Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijā "Cert.lv", datorologs ir IT drošības speciālists, kurš var diagnosticēt un, ja iespējams, novērst e-slimības un ļaunatūras datorā un sniegt konsultācijas, kā pasargāt datoru nākotnē.

19. oktobrī datorologs bezmaksas apskatīs datorus no plkst.10.00 līdz plkst. 16.00 pēc adreses: Rīga, Raiņa bulvāris 29.

Datorologa pakalpojums pieejams jebkuram datorlietotājam, kurš vēlas pārliecināties, ka viņa dators nav inficēts, kā arī tiem, kas vēlas izārstēt datoru no iegūtiem datorvīrusiem.

Хакер - Sputnik Latvija
Hakeri mēdz būt dažādi: Latvija audzinās datorģēnijus

Datorologa konsultācija palīdzēs arī tiem, kuri nezina, kā pasargāt savus datus, privāto dzīvi un naudu e-vidē. Tiks pārbaudītas arī Android un Apple ierīces.

Pirms apmeklēt datorologu, Cert.lv rekomendē pārbaudīt vai datora IP adrese nav inficēto adrešu sarakstā portālā "esidross.lv". Ja datora IP adrese izradīsies inficēta, tad ekrānā parādīsies sarkans brīdinājums.

Kā ziņo akcijas rīkotāja mājaslapa, šogad "Datorologa akcijā" iesaistīsies drošības eksperti no CERT.LV, kā arī eksperti no SIA "Latnet Serviss”, SIA "Stream Networks" un SIA "Lattelecom".

Turklāt tiek atzīmēts, ka datorologs nepārbauda datora programmu legālo izcelsmi un neuzņemas atbildību par nelegālu datora saturu.

Šī akcija notiek jau 5. gadu kopš 2012. gada marta, šoreiz akcija notiek Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros.

Ziņu lente
0