Andrejs Elksniņš uzskata, ka Rīgai nevajadzētu piedalīties Krievijai nedraudzīgā retorikā

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas KancelejaДепутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш
Депутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas politiķiem vajadzētu vairāk laika veltīt vietējo problēmu apspriešanai, nevis vēlēšanām ASV, uzskata Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš no partijas Saskaņa.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. "Par saviem iedzīvotājiem jādomā, nevis par vēlēšanām Amerikā," – publiskā diskusijā Daugavpils universitātē pavēstīja Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš no Saskaņas partijas.

Politiķis uzskata, ka, piemēram, Daugavpilī būtu jāizveido jaunas darba vietas un jāiznīdē nevienlīdzība, taču tā vietā politiķi lielāku uzmanību velta ASV priekšvēlēšanu sacīkstēm.

"Latvijas līdzdalībai pret Krieviju vērstajā amerikāņu retorikā nav nekādu perspektīvu. Kur ir sociālā rakstura jautājumi? Kur ir diskusijas par darba vietām? Vai tiek analizēti iemesli, kuru dēļ jaunā paaudze brauc prom no valsts, no pilsētām?" – vaicāja Elksniņš.

Mums vajadzīgs miers

Cita starpā viņš uzdeva arī jautājumu par to, vai Latvijas līdzdalība bruņošanās sacensībās ir mērķtiecīga.

БТР Великобритании - Sputnik Latvija
Aukstā kara laiku BTR Latvijai ir īsti piemēroti

"Apšaubāma ir arī Latvijas piedalīšanās bruņošanās sacensībās un kaut kādu krāmu pirkšana par simtiem miljonu. Mums jāveido draudzīgas attiecības, mums vajadzīgs miers, nevis nemākulīgi politiķi, kuri iejaucas dažādos tračos," – ir pārliecināts deputāts.

Latvijas parlaments neko nelemj

Intervijā portālam Gorod.lv Elksniņš pavēstīja, ka parlaments diemžēl neko neizlemj.

"Mūsu valstī parlaments vispār neko neizlemj. Ir valdošā koalīcija. Koalīcija no sava vidus izvēlas Ministru kabinetu. Tālāk visu politiku valstī nosaka Ministru kabinets. Lai arī Satversmē noteikts, ka parlaments ir varas orgāns, tas, principā, neko neizlemj."

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka likumdošanas orgānā nepieciešama opozīcijas deputātu klātiene, kas pilda "kontroles funkciju".

Valsts galvenā problēma

Jautāts par Latvijas galveno problēmu, deputāts pieminēja valdības attieksmi pret iedzīvotājiem.

Deputāti un ministri uz sabiedrību skatās kā no akvārija. Varas pārstāvji dažkārt neko nezina par reālajām problēmām, uzskata Elksniņš.

Kas lasa ziņas no Krievijas

Kā tas nācies, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nevēlas mainīt šo situāciju?

"Nacionālajā apvienībā ir pāris personāži, no otras puses – pāris krievu radikāļu, kuri visā priekšvēlēšanu periodā "šūpo"viens otru. Savukārt politiķiem abās pusēs tas ir izdevīgi, jo viņi, pirmkārt, veido absolūtus elektorāta pretpolus. Otrkārt, viņi sakaitina daļu sabiedrības, un šie vēlētāji atbalsta vienas vai otras partijas piedāvātos radikālos lēmumus," – paskaidroja deputāts.

Viņš ir pārliecināts, ka ziņas no Krievijas visrūpīgāk lasa Nacionālās apvienības pārstāvji.

"Neviens neskatās Krievijas telekanālus rūpīgāk kā viņi. Ko viņi iesāktu, ja mums kaimiņos nebūtu Krievijas? Man šķiet, viņiem būtu jābūt pateicīgiem par tādu kaimiņu, jo tā viņi var aizbildināt savu eksistenci. Viņi "izrausta" atsevišķas frāzes un izmanto tās nevis kaut kā labā, bet gan pret kādu," – piebilda politiķis.

Ziņu lente
0