Sevastovu nominēja WTA "Gada atgriešanās" balvai

CC BY 2.0 / Mark Woods / Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova. Foto no arhīva
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šajā sezonā WTA reitingā tenisistei izdevās pacelties par 79 pozīcijām.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pretendē uz Sieviešu tenisa asociācijas WTA prēmiju "Gada atgriešanās", vēsta WTA mājaslapa.

Šosezon Sevastova no 110. pacēlusies uz 31. vietu reitingā. Par lielāko Anastasijas sasniegumu kļuva fenomenāla uzstāšanās ASV atklātā čempionātā. Viņai izdevās iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā, atkārtojot Larisas Savčenko-Neilandes panākumu, kas iekļuva Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālā.

Andrejs Fomočkins, kurš uzdrošinājās demonstrēt Krievijas karogu dalībvalstu parādes laikā - Sputnik Latvija
Baltkrievi ar Krievijas karogu Rio: pārmeklēja, atņēma un atstādināja

Ne velti atgriezās

2013. gada maijā Sevastova paziņojusi par profesionālās karjeras beigām, paskaidrojot, ka ir nogurusi no neveiksmēm un traumām. Anastasija ķērās pie izklaides industrijas menedžmenta studijām Austrijā, tomēr pēc pusgada nolēma atgriezties lielajā tenisā. US Open otrās kārtas spēlē Anastasija fantastiski apspēlēja pasaules trešo raketi spānieti Garvinji Mugurusu ar rezultātu 7: 5, 6: 4. Trešajā kārtā latviete uzvarēja Katrīnu Bondarenko (Ukraina) ar rezultātu 6:4, 6:1; ceturtajā — britu tenisisti Johannu Kontu (6: 4, 5: 7).

Turklāt Grand Slam turnīra organizatori nebija gatavi latviešu tenisistes panākumiem — US Open vietnē pat nebija Anastasijas fotogrāfijas. Taču viņa izturējās pret šo ar humoru un paskaidroja, ka negribētu, lai portālā publicētu vecās fotogrāfijas, kurās viņa ir ar īsi apgrieztiem matiem.

Par balvas ieguvējām tiks paziņots 21. oktobrī pēc aptaujas mediju vidū un līdzjutēju balsojuma WTA mājaslapā rezultātiem. Pērn balvu ieguva amerikāniete Venusa Viljamsa, bet 2013. — krieviete Alisa Kleibanova.

Ziņu lente
0