Amerikāņu eksperts atklājis Latvijas purvu militāro potenciālu

CC0 / pixabay / Болото
Болото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā un Baltijas valstīs kopumā ir "labs reljefs" Krievijas hipotētiskā iebrukuma atvairīšanai, paziņoja Latvijas Aizsardzības ministrijas noalgotais amerikāņu konsultants Filips Kārbers.

RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Latvijā ir labvēlīgākais reljefs Krievijas hipotētiskā iebrukuma atvairīšanai, intervijā telekanālam LTV paziņoja Latvijas Aizsardzības ministrijas konsultants Filips Kārbers (ASV).

Президент РФ Владимир Путин во время совместного с президентом Южной Кореи Пак Кын Хе и премьер-министром Японии Синдзо Абэ осмотра Приморского океанариума на острове Русский в рамках Восточного экономического форума - Sputnik Latvija
Putins par iedomātiem Krievijas draudiem: totāli murgi

"NATO sabiedroto atbilstošas reakcijas apstākļos Krievija negūs panākumus, uzbrūkot Latvijai, ne stundas, ne dienas, ne arī nedēļas laikā," – uzskata Kārbers.

"Jūs nevarēsiet 60 stundu laikā aizdzīt tankus no Krievijas robežas līdz Rīgai, jo jūs pacentīsies apturēt," – viņš turpināja. Pēc eksperta domām, dabas apstākļi palīdzēs Latvijai atvairīt hipotētisko uzbrukumu.

"Jūs dzīvojat šajā valstī: šeit ir purvi, meži, šauri ceļi. Šeit reljefs ir labāk piemērots aizsardzībai nekā jebkur Eiropā," – skaidroja konsultants.

Vienlaikus viņš ieteica Baltijas valstīm turēties kopā.

"Visu (trīs – red.) valstu aizsardzība ir atkarīga no kaimiņu vēlmēm un panākumiem. Un visas Baltijas valstis ir atkarīgas no Polijas, jo NATO apgādes un papildspēku piegādes līnijas ved cauri Polijai," – viņš piebilda noslēgumā.

Ziņu lente
0