Latvija veltīgi iztērējusi 100 tūkstošus eiro prezidēšanai Eiropas Padomē

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Pāriet pie mediju bankasEiro. Foto no arhīva
Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānošanas kļūdu dēļ Latvijas ES prezidēšanas laikā Valsts kanceleja iztērējusi tehniskam aprīkojumam 100 tūkstošu eiro, bet saņēma to tikai pēc pusgada, kad prezidēšanas termiņš jau beidzies.

RĪGA, 1. septembris — Sputnik. Latvijas ES prezidēšanas laikā Valsts kanceleja neefektīvi iztērējusi 100 tūkstoši eiro, vēsta Mixnews.

Latvija prezidēja ES Padomē 2015. gada pirmajā pusgadā. Valsts kontrole, pārbaudot pagājušā gada Valsts budžeta izdevumus, konstatēja, ka šim mērķim bija iepirkts tehniskais aprīkojums par kopējo summu 100 tūkst. eiro, kas nav bijis izmantots prezidēšanas laikā.

Mītiņš Trafalgara laukumā. - Sputnik Latvija
Lielbritānijas vietā ES Padomē stāsies Igaunija

Piemēram, četri portatīvie datori 16 tūkstošu eiro vērtībā tika nodoti lietošanā tikai pēc pieciem mēnešiem pēc prezidēšanas. Rentgena iekārtas bagāžas pārbaudei tika pirkti par 36 000 eiro, tomēr līdz šim nav izmantoti, lai gan bija pagājis gandrīz gads, kopš Latvija neprezidē ES.

Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš, kurš bijis apstiprināts amatā pēc prezidēšanas, atzina kļūdas un solīja turpmāk strādāt labāk un gatavoties iepirkumiem iepriekš.

Tomēr, dažs iepirkts aprīkojums pašlaik tiek izmantots Valsts kancelejas darbības nodrošināšanai, tāpēc VK neuzskata šos tēriņus par pilnīgi bezjēdzīgiem

 

Ziņu lente
0