Latvijas MK apspriedīs jauno antiterorisma plānu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība vēlas īstenot preventīvus pasākumus sakarā ar augošajiem terorisma draudiem mūsdienu pasaulē.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Šodien Latvijas valdība plāno izskatīt rīkojuma projektu par Nacionālo pretterorisma plānu. Ministru kabineta sēde notiks slēgtā režīma. Dokumenta projektu izstrādājusi Drošības policija sadarbībā ar citiem orgāniem, kas iesaistīti pretterorisma darbā, ziņoja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Plāns papildināts ar jauniem preventīviem pasākumiem, kuru mērķis ir terorisma apkarošana – noteiktu jomu aizsardzība, kurās teroristiskie draudi var radīt nopietnas sekas no nacionālās drošības viedokļa, piemēram, runa ir par kritiskās infrastruktūras un masu pasākumu drošību.

Mūsdienās, kad terorisms Eiropā ir kļuvis par ikdienu, ir īpaši svarīgi sekot tendencēm un atbilstoši pilnveidot pretterorisma sistēmu Latvijā, uzsvēra Kozlovskis.

Pēdējo mēnešu laikā Eiropā notikuši vairāki teroristu uzbrukumi. Latvijas varas iestādes ik reizi lūdza pilsoņus būt modriem, atgādināja, cik nozīmīgi ir drošības pasākumi, un ziņoja, ka pašā Latvijā saglabājas zems terorisma draudu līmenis.

Tomēr aģentūras SKDS organizētās aptaujas rezultāti liecināja, ka puse Latvijas iedzīvotāji jau februārī, pirms notikumiem Beļģijas galvaspilsētā jutuši starptautiskā terorisma draudus. Piecu gadu laikā šādu cilvēku skaits ir trīskāršojies, liecina pētījums.

Viens no lielākajiem teroraktiem Eiropā notika Nicā, kad noziedznieks pavērsa kravas automašīnu cilvēku pūlī. Dzīvības zaudēja vairāk nekā 80 cilvēki, vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus. Martā teroraktu sērija skāra Beļģijas galvaspilsētu Briseli. Uzbrukumu rezultātā boja gāja 32 cilvēki, vairāk nekā 300 tika ievainoti. Visos gadījumos atbildību uzņēmās teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Ziņu lente
0