Latvijas operatoriem nosūtīja brīdinājumu saistībā ar telekanāla "Rossija 24" retranslāciju

© Sputnik / Oksana DzadanVecpilsētas panorāma. Foto no arhīva
Vecpilsētas panorāma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NEPLP monitoringa centrs konstatēja, ka raidījums "Novosti v 23" (Ziņas pulksten 23) ir neobjektīvs, tajā izskan apgalvojumi, kas neatbilst patiesībai.

RĪGA, 26. augusts — Sputnik. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien nosūtījusi brīdinājumu Latvijas kabeļtīklu operatoriem, aicinot pievērst uzmanību retranslēto telekanāla "Rossija 24" programmu satura atbilstībai Latvijas likumdošanas prasībām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz padomes preses dienestu.

"NEPLP Monitoringa centrs konstatējis, ka ziņu raidījums "Ziņas pulksten 23"nav objektīvs un tajā izskan apgalvojumi, kas neatbilst patiesībai (piemēram, sižetā tiek diskutēts par Latvijā it kā plānotu koncentrācijas nometņu veidošanu t.s. piektajai kolonnai, proti, diskusijas dalībnieku interpretācijas un pieņēmumi tiek pasniegti kā fakti)," — norādīja padomes pārstāvji.

Monitoringa centrs uzskata, ka šajā raidījuma netiek ievērota neitralitāte.

Студия вещания телеканала Россия на страны ближнего зарубежья - Sputnik Latvija
Eksperti par informācijas karu: ar aizliegumu neko nepanāksi

NEPLP atgādināja, ka kanāls "Rossija 24" nav ES valstu jurisdikcijas televīzijas kanāls, tāpēc uz to attiecas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma likuma noteikumi, ka par šādu programmu satura atbilstību likuma prasībām atbild kabeļu operators, kurš retranslē atbilstošo programmu.

RIA Novosti nav mediju holdinga komentāru.

Šis nav pirmais tendenciozās attiecības pret Krievijas medijiem Latvijā. Sešus mēnešus iepriekš republikā uz sešiem mēnešiem aizliedza televīzijas kanāla "Rossija — RTR" retranslāciju, jo pēc padomes domām ziņās un citās programmās "bija ievērojama kara propaganda", kas ir Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpums.

Agrāk Sputnik Latvija saņēma oficiālu paziņojumu par resursa slēgšanu domēna zonā.lv sakarā ar to, ka esot pārkāpts ES Padomes lēmums par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu.

Krievijas ĀM norāda, ka gadījumi ar mediju apspiešanu Baltijas valstīs, "skaidri demonstrē, Viļņas, Rīgas un Tallinas demagoģisko izpausmju vērtību par demokrātijas principu un vārda brīvības atbalsti."

Ziņu lente
0